Versió per a imprimir

Alumnes del col·legi Sant Vicent Ferrer de Faura visiten la Diputació

  • El president, Toni Gaspar, acompanya a 80 xiquetes i xiquets de 5é i 6é de Primària i als docents del centre, junta amb la tinent alcalde Consol Durán, en el recorregut per la seu central de la corporació
Imagen
04/04/2019

Les i els alumnes de 5é i 6é de Primària del col·legi Sant Vicent Ferrer de Faura han visitat aquest dijous la seu central de la Diputació de València a plaça Manises. Un total de 80 xiquetes i xiquets, acompanyats per docents i la tinent alcalde del municipi Consol Durán, han sigut rebuts pel president, Toni Gaspar, que els ha acompanyat en el recorregut per la institució.

 

Durant la matinal, els alumnes han descobert els encants dels patis gòtics de la Diputació, així com els moments més destacats dels dos segles d'història de la corporació. A continuació han visitat les exposicions sobre indumentària valenciana i els tresors artístics de la institució, abans d'ocupar els escons del Saló de Plens, on el president ha donat resposta a les curiositats exposades per xiquetes i xiquets.

 

Algunes d'aquestes preguntes s'han remuntat a l'origen de la Diputació. Quan es va fer?, volia saber una alumna, sorpresa per la grandesa de l'edifici. Gaspar, que a més de president provincial és alcalde de Faura, ha explicat a la xiqueta que la corporació va prendre la seua seu sobre els antics palaus de la Batlia i la Scala, cases senyorials en les quals hui no resulta pràctic viure i que han quedat com a seus institucionals.

 

També han descobert els alumnes del Sant Vicent Ferrer que als plens de la Diputació pot assistir tot aquell que vulga i que es retransmeten a través de la web per al qui tinga interés a seguir-los; que l'antic saló de balls del palau de la Scala és hui una sala d'exposicions on s'exhibeixen peces d'un patrimoni artístic amb més de 4.000 obres; i que quan s'esgotaran les pàgines del Llibre d'Honor, en què han signat des de reis i prínceps anglesos fins a futbolistes i el mateix Miguel Induráin, s'encarrega un altre amb la seua dosi justa d'orfebreria.

 

No han faltat les al·lusions a l'actualitat de Faura, amb els temps d'execució del nou col·legi, les obres del qual es posaran en marxa en els pròxims mesos, i el projecte de Casal Jove que ha proposat una de les alumnes en concepte de millores per al seu municipi. El mateix Gaspar ha animat a xiquetes i xiquets a dissenyar aquest projecte de futur.

 

La visita ha finalitzat al migdia en l'escala imperial de la Diputació, on Toni Gaspar ha acomiadat a la comitiva del Sant Vicent Ferrer després d'haver-los mostrat el despatx de Presidència, que manté sempre les seues portes obertes.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet