Versió per a imprimir

Amb el lema 'Viu el certamen!' la Diputació convida aquest cap de setmana a la 41ena trobada de bandes de música

  • Des de les 10:00 hores del matí de dissabte i fins a la nit de diumenge, quan es conega el guanyador de la Secció Especial, s'espera la presència de milers de persones entre músics i públic que assistirà a les actuacions al Palau de la Música de València
  • La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, lliurarà el premi de la Secció Segona, mentre que la regidora de Cultura de l'Ajuntament de València i presidenta del Palau, Glòria Tello, farà lliurament del premi a la Secció Primera
  • L'Àrea de Cultura emet en directe el certamen a través de www.dival.es i es podrà seguir en Facebook i Twitter –@dipvalencia i @BandesDival–, amb l'etiqueta #bandesdival
Imagen
12/05/2017

L'Àrea de Cultura de la Diputació de València convoca els músics i públic en general a la 41ena edició del Certamen de Bandes de Música de la Diputació, que donarà començament el dissabte a les 10:00 hores del matí i conclourà el diumenge per la nit, després del lliurament del màxim guardó de la Secció Especial del certamen.

 

Més d'un miler de persones assistiran, a aquesta edició de "Viu el certamen!", que s'omplirà amb els músics de les 14 formacions participants i el públic que va acudint a diferents hores per veure les actuacions de les seues bandes o peces escollides.

 

Els premis del Certamen de Bandes, més enllà de la plataforma de promoció que suposa la mateixa participació, consta d'una aportació fixa per part de la institució per a possibilitar el trasllat i altres despeses que representa una actuació de les característiques d'aquesta al Palau. A més, les bandes guanyadores de cadascuna de les seccions rebran un premi en metàl·lic, i una selecció d'aquestes passarà a participar en el certamen autonòmic.

 

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, lliurarà el premi a la societat musical que determine el jurat d'entre les cinc bandes que competeixen dissabte a la vesprada en la Secció Segona. D'altra banda, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de València i presidenta del Palau, Gloria Tello, farà entrega del premi de la Secció Primera, dissabte al matí.

 

Nou premi: la projecció internacional

 

El diputat de Cultura ha incidit en que en aquest 41 Certamen de Bandes de Música, que es desenvolupa a través del programa València és música, donarà l'oportunitat a les bandes guanyadores de cada secció de gravar un audiovisual que la Diputació distribuirà als mitjans de comunicació amb l'objectiu de promocionar les societats musicals i el patrimoni cultural valencià.

 

A més, les bandes guanyadores de la Secció Primera i Especial rebran una ajuda de la Diputació per a programar una actuació, preferiblement, a l'estranger.

 

«Les nostres bandes mereixen ser conegudes més enllà de les nostres fronteres perquè no tenen res a envejar a les societats musicals d'altres països. A més de projectar la imatge de la música de la nostra terra creiem que aquestes actuacions ajuden a seguir progressant a les formacions que demostren un major nivell», ha afegit Xavier Rius.

 

Terra de músics

 

A les comarques valencianes hi ha més de tres centenars de bandes de música, que representen un terç del total de societats musicals actives a Espanya.

 

Amb només aquesta dada es corrobora la importància que té la música de banda als municipis valencians. I la Diputació de València, des de l'Àrea de Cultura, recull les inquietuds i expectatives de les persones i els col·lectius valencians per promocionar la cultura i tradicions de les seues comarques. Per això, un any més se celebra el Certamen de Bandes de València, una cita consolidada, de prestigi i on el màxim trofeu l’han aconseguit només les millors bandes de música.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha destacat que «un dels objectius que tenim a l'Àrea de Cultura és no només mantenir, sinó també potenciar la cultura tradicional valenciana i el fet que bandes tenen un paper fonamental pel nombre de músics que hi ha, la qualitat reconeguda a nivell mundial i perquè són una via de transmissió de la cultura i costums dels nostres pobles, que hem de conservar».

 

Emissió en directe a través de portals web i televisions locals

 

El 41 Certamen Provincial de Bandes serà retransmès en directe des del Palau de la Música de València, a partir de dissabte, 13 de maig, a les 10:00 hores, a través de www.dival.es, la plana web de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, portals i webs de les societats musicals participants, ajuntaments, televisions locals amb plataforma on-line i diferents mitjans digitals, generalistes i especialitzats, de les comarques valencianes.

 

Durant les setmanes següents a la celebració del certamen, televisions de la demarcació de València, emetran en diferit aquesta producció audiovisual en funció de les seues graelles de programació.

 

El senyal, que estarà conduït des d'un set en directe amb entrevistes i reportatges, s'activarà i podrà ser seguit a través de dispositius mòbils convencionals, Facebook i Twitter –@ dipvalencia, @ BandesDival–, amb l'etiqueta #bandesdival

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet