Versió per a imprimir

Ana Pardo reivindica el periodisme en la conferència sobre transparència i mitjans organitzada per la Diputació

  • La directora del diari Público va debatre amb Berto Jaramillo sobre "Veritat, Independència i Transparència: Reivindicant el periodisme" ahir dimecres en el MuVIM
  • 'Transparència, Governança i Mitjans de comunicació' és un cicle de conferències que reuneix a figures rellevants del periodisme. El pròxim 7 de juny la conferència serà a càrrec d'Elisa Beni, redactora del Diario.es
Imagen
24/05/2018

Més enllà dels processos electorals, un dels propòsits de la Diputació de València és involucrar als valencians en la presa de decisions per mitjà de la participació ciutadana.

 

A través de la delegació de Transparència i Govern Obert, liderada pel diputat Roberto Jaramillo, la Corporació provincial organitza un cicle de conferències denominat 'Transparència, Governança i Mitjans de comunicació' que va donar el seu tret d'eixida el passat mes de març i que reuneix periodistes de relleu com Jesús Cintora i Jesús Maraña, que analitzen i debaten sobre grans temes d'interés en l'àmbit nacional lligats a la transparència en els mitjans de comunicació i a la participació ciutadana.

 

El diputat Berto Jaramillo, ha iniciat la tercera d'aquestes conferències titulada 'Veritat, Independència i Transparència: Reivindicant el periodisme', recordant els últims casos que han saltat als mitjans de comunicació sobre la falta de llibertat d'expressió en el nostre país com el de la twittera Cassandra o el raper valtonyc.

 

Jaramillo ha estat acompanyat per la cap del servei de Transparència, Malena Ramírez, que ha aprofitat per a explicar l'estratègia per a enfortir la cultura de transparència i obertura de la Diputació de València dins d'aquest cicle de conferències "concebut com una eina de planificació en matèria de Transparència i Govern Obert, que el seu objectiu fonamental és el de treballar en el marc d'un vertader projecte d'innovació social i democràtica".

 

Així mateix la cap del servei de Transparència ha presentat a la periodista convidada, Ana Pardo de Vera; directora del diari Público, una de les poques dones al capdavant d'un periòdic que a més ha exercit la seua labor informativa en algun dels mitjans de comunicació més importants del nostre país, sent a més assessora de comunicació en diversos ministeris durant l'etapa del Govern de Zapatero.

 

La conferència ha comptat amb un gran acolliment del públic assistent, que s'ha mostrat atent i participatiu durant el discurs de la periodista.

 

Veritat, Independència i Transparència

 

Durant la jornada celebrada ahir vesprada en el MuVIM, s'han tractat entre altres temes la independència dels mitjans, la veritat com a eina del periodista per a tractar les seues informacions i la transparència com a forma d'acostar als ciutadans les accions dels nostres governants.

 

Així mateix la convidada ha fet un gran exercici d'autocrítica dels mateixos periodistes "els periodistes també tenim una responsabilitat quant a la transparència dels nostres mitjans. Els lectors han de conéixer l'accionariat del mitjà" ha destacat la periodista que al seu torn ha posat l'accent que "no podem exigir a les institucions el que nosaltres no fem", ha sentenciat.

 

"El periodisme és l'eina de fiscalització dels ciutadans per a saber què fan els polítics amb els nostres diners", ha comentat la periodista sobre un dels papers més importants que té el periodisme avui dia.

 

'El públic com a tercer membre'

 

Una vegada més, el contingut d'aquestes conferències s'ha plantejat com un format obert, en el qual el públic assistent constitueix el 'tercer membre'. Per açò, des de l'àrea de Transparència i Govern Obert es planteja un model en el qual la ciutadania tinga un paper protagonista i puga co-participar en el desenvolupament de la conferència, donant-li veu i l'oportunitat de plantejar qüestions.

 

En aquest sentit, Ana Pardo de Vera, directora Público va plantejar algunes qüestions per a tractar de debatre amb els assistents, com el finançament de la premsa a través dels mateixos lectors i la publicitat com és el cas de Públic i d'altra banda, els poders fàctics que realment controlen els grans mitjans en el nostre país.

 

El cicle de conferències es reprendrà el pròxim 7 de juny en el col·legi Major Rector Peset, amb la participació de la periodista i redactora del Diario.es, Elisa Beni.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet