Versió per a imprimir

Arriba a Xàtiva el programa pilot de la Diputació de València per a l’aparcament segur de bicicletes

  • La instal·lació, ubicada a l’Avinguda Ximén de Tovía i amb capacitat per a set bicicletes i quatre patinets, funciona mitjançant una aplicació
Imagen
06/04/2021
Este dimarts ha tingut lloc la presentació del projecte pilot de la Diputació de València d’un nou aparcament per a bicicletes que s’ubicarà fins a finals de juliol a l’Avinguda Ximén de Tovía de Xàtiva, encreuament amb Cerdan de Tallada; i que ha comptat amb la presència de la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, la regidora de Medi Ambient, Reme Sinisterra, el regidor de Mobilitat, Juan Giner, i el gerent de l’empresa UP2City, Lalo Blanes.
 
Este aparcament, amb capacitat per a set bicicletes i quatre patinets elèctrics, és un equip autònom que funciona mitjançant plaques solars i bateria, pel que no necessita de cap escomesa elèctrica, i està pensat per a funcionar a través d’una aplicació anomenada Pverde, i de descàrrega gratuïta (tant per a Android com per a iPhone). La persona usuària haurà d’instal·lar l’aplicació i registrar-se en la mateixa, buscant després l’aparcament de Xàtiva en el llistat existent. Tant l’obertura com el tancament de la porta es pot realitzar a través de l’aplicació, tot i que també es pot fer de manera manual al propi panell de la instal·lació. 
 
La diputada Dolors Gimeno ha manifestat que "és molt important que els ajuntaments comencen a comprometre’s amb la mobilitat sostenible. Pràcticament el 70% de l’espai públic de les ciutats està destinat al vehicle, i és una qüestió que hem d’intentar revertir apostant per vehicles sostenibles, recuperant l’espai per a les persones i les bicicletes".
 
Per la seua part, la regidora Reme Sinisterra ha indicat que "des de l’àrea de Medi Ambient valorem molt positivament projectes com este, amb efectes reductors de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Volem incentivar a tota la ciutadania a emprar més la bicicleta deixant de banda el cotxe".
 
El regidor de Mobilitat, Juan Giner, ha expressat que "esta instal·lació s’ha ubicat en un punt estratègic ja que es troba entre l’estació de trens i l’estació d’autobusos, i esperem que la gent aprofite aquest nou servei", mentre que el gerent de UP2City, Lalo Blanes, ha assegurat que "este aparcament està pensat per a fomentar l’ús de la bicicleta particular, donant la possibilitat d’aparcar-la en un lloc segur i controlat". 
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet