Versió per a imprimir

‘Arrugas’ ompli el MuVIM per la causa de l’Alzheimer

  • L’artista valencià va presentar ahir davant de més de dues-centes persones la seua peŀlícula ‘Arrugas’
  • Les diputades Mora i Puchalt expressaren el seu compromís amb els malalts d’Alzheimer, les famílies i l’associació AFAV
Les diputades Mora i Puchalt amb Paco Roca i la presidenta d'AFAV
25/10/2012

 

La peŀlícula Arrugas de l’artista valencià Paco Roca es va projectar ahir en el Museu Valencià de la Iŀlustració i la Modernitat (MuVIM) de la Diputació de València amb una gran assistència de públic.

 

Abans de l’exhibició, la diputada de Benestar Social, Amparo Mora, la diputada de Cultura, María Jesús Puchalt, la presidenta de l’Associació Familiar Alzheimer de València (AFAV), Juana García, i el creador valencià van mostrar davant de més de dues-centes persones el seu suport a la lluita contra esta malaltia de gran impacte social des de la perspectiva del món cultural abans del començament de la peŀlícula.

 

Amparo Mora va confessar que porta molts anys coŀlaborant amb esta causa per motius com ella mateixa explica «personals» i que, per tant, coneix de primera mà la malaltia per la qual cosa sempre ha estat disposada d’una forma especial a coŀlaborar des de la seua posició: «Em puc sentir molt implicada ja que a títol familiar he passat per un tràngol així i sé el que patixen, ja no sols els malalts sinó també les famílies», va explicar la diputada.

 

María Jesús Puchalt, per la seua banda, va ressaltar l’èxit que ha tingut l’antològica de Roca exposada en les sales del museu valencià ja que ha hagut de ser prorrogada davant de la gran afluència de visitants. «Fa dos mesos inauguràrem l’exposició de Paco Roca i hem hagut de prorrogar la seua estada en el MUVIM a causa del gran èxit que ha tingut d’afluència de públic», va dir Puchalt.


El dibuixant Paco Roca, per la seua banda, va assegurar que el motiu principal que el va espentar a crear l’obra van ser els seus pares. «Els meus pares són prou majors i entre altres coses volia veure què senten ells, parlar de la vellesa amb realisme però amb un punt de vista optimista», assegurava el dibuixant.

 

Els familiars dels membres de les associacions de malalts d’Alzheimer han valorat positivament que es continue donant difusió a esta patologia, que afecta milers de persones, especialment els majors, i que necessiten molta atenció i conscienciació de les administracions públiques i de la societat. La presidenta d’AFAV, Juana García, també va voler aprofitar per a donar les gràcies a la Diputació de València per coŀlaborar en tot moment amb l’associació i a Paco Roca: «Gràcies a Paco s’ha difós a Espanya este problema, és un cel de persona i s’ha preocupat molt de l’Alzheimer», va assegurar la presidenta.

 

Arrugas és el títol del llargmetratge d’animació basat en l’aclamat còmic de Paco Roca, que va obtindre el Premi Nacional de Còmic el 2008. El film, dirigit per Ignacio Ferreras i guanyador de dos premis Goya, narra l’amistat entre Emilio i Miguel, dos ancians allotjats en un geriàtric.

Declaracions de Mora
Declaracions de Mora
Declaracions de Puchalt
Declaracions de Puchalt
Declaracions de Roca
Declaracions de Roca
Declaracions de García
Declaracions de García
Projecció d''Arrugas'
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet