Versió per a imprimir

Bartolomé Nofuentes presenta el projecte Interreg Nestpack davant la Comissió Europea

  • El diputat de Projectes Europeus recolza una iniciativa que, de ser aprovada per la institució europea, rebrà prop d'un milió i mig d'euros per a investigar el disseny d'embalatges més sostenibles
Imagen
15/12/2016

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, va presentar davant la Comissió Europea el projecte Interreg Nestpack, en el qual participa la Diputació de València dins del consorci format per Kouvola Innovation Ltd, Finnish Packaging Association, Hungarian Association of Packaging and Materials Handling, ITENE Packaging i Transport & Logistics Research Center.

Interreg Nestpack és una iniciativa que, de ser aprovada per la institució europea, rebrà un finançament d'1.389.770 euros per a l'estudi i el disseny d'embalatges sostenibles. En concret, s'investiga un nou disseny d'embalatges que permeta millorar la seua versatilitat, reduint al màxim la creació de residus en aconseguir una major capacitat de reciclat i reutilització, i allargar la vida útil del producte. 

“És imprescindible que des de les administracions locals es prenguen mesures que ajuden a millorar el medi ambient, aconseguint models de producció més sostenibles”, ja que “tenim capacitat per a açò”, ha assegurat Bartolomé Nofuentes. Així mateix, el diputat provincial ha insistit en “la necessitat de treballar conjuntament, unint l'esforç d'empreses i emprenedors amb el de les institucions públiques”. 

Des del consorci s'ha remarcat “el disseny d'envasos que allarguen el període de consum d'un producte per incidir en aspectes d'equitat social i igualtat d'oportunitats en possibilitar l'accés a una alimentació adequada a moltes persones que no poden tenir-la, per motius molt variats, entre els quals s'inclouen la llunyania, la falta de logística i d'accessos comunicatius”. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet