Versió per a imprimir

Bartolomé Nofuentes: «SmartGov revolucionarà la forma de governar i acostarà la política als ciutadans»

  • El diputat de Projectes Europeus presenta la iniciativa, que compta amb 1.650.000 euros del programa europeu Horizonte 2020
  • SmartGov permetrà a les administracions públiques analitzar la informació de les xarxes socials per a conéixer les opinions dels ciutadans
  • En el projecte participen universitats europees, administracions públiques i empreses tecnològiques d'Àustria, els Països Baixos, Espanya i Xipre
Proyecto europeo SmartGov foto_Abulaila (5).jpg
30/06/2016

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha presentat SmartGov, una iniciativa per a la qual la Comissió Europea ha aprovat un pressupost d'1.650.000 euros amb l'objectiu principal de potenciar el govern inteŀligent i la participació ciutadana a través de la tecnologia en la línia marcada des del primer moment pel govern provincial que presideix Jorge Rodríguez.

 

El diputat provincial ha estat acompanyat per Małgorzata Goraczek, coordinadora del projecte i investigadora de la universitat austríaca Donau-Universität Krems, el regidor de la ciutat xipriota de Limassol Haris Trikkis i els tècnics de les entitats que formen part de la iniciativa.

 

La Diputació de València, que coŀlabora en la difusió del projecte, acull al llarg d'aquest dimecres una jornada de treball en què els socis participants, procedents d'Àustria, els Països Baixos, Espanya i Xipre, treballen en el disseny i la millora de SmartGov com a «projecte innovador que arreplega un dels principals eixos de treball de la nova Diputació, que és la coŀlaboració i la participació ciutadana» —segons ha explicat Bartolomé Nofuentes.

 

El titular de Projectes Europeus ha explicat que SmartGov «permetrà arreplegar les dades que emetem, com ara opinions i comentaris, harmonitzar-les i analitzar-les per a traure conclusions sobre què volen els ciutadans».

  

En aquest sentit, Nofuentes ha assegurat que SmartGov «significarà un canvi substancial en la forma de governar, una transformació de les relacions de les administracions amb la ciutadania i una revolució a l'hora d'adoptar decisions per part de la classe política i d’acostar la política als ciutadans».

 
Per la seua banda, la coordinadora del projecte, Małgorzata Goraczek, ha destacat la compenetració que existeix entre les ciutats participants i el complement valuós que suposa el treball conjunt d'universitats, ajuntaments i empreses privades.

 

Limassol ha participat en diversos projectes europeus per a convertir el municipi —segons ha dit Haris Trikkis— en «una vertadera ciutat inteŀligent que faça front, entrealtres, al desafiament del creixement de la població». El regidor xipriota ha destacat que SmartGov «millorarà la comunicació del dia a dia entre el govern local i els ciutadans», i ha valorat l'oportunitat que suposa coŀlaborar amb altres socis europeus perquè «ens permet buscar solucions comunes als mateixos problemes».

 

Analitzar opinions abans de decidir
Com a part del programa europeu Horizonte 2020, aquest projecte vol establir nous mètodes inteŀligents de govern i recolzar l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per a potenciar un sistema efectiu de comunicació i presa de decisions que incloga els ciutadans.

 

Bartolomé Nofuentes ha dit que un dels fins de les ferramentes proposades en el projecte SmartGov és «conéixer l'impacte que tenen les decisions polítiques en els ciutadans perquè els dirigents públics puguem saber quines són les seues demandes i, per descomptat, tindre-les en consideració a l'hora de fer nous projectes». Amb aquest fi es volarreplegar i analitzar la informació que proporcionen les xarxes socials, la premsa i els blogs, i utilitzar-la per a simular situacions en què l'administració pública haja de prendre decisions, de manera que es puga preveure la reacció dels ciutadans i dels grups d'interés abans d'executar nous programes públics.

 

Un consorci publicoprivat
En el projecte SmartGov participen tres universitats europees: la Donau-Universität Krems (Àustria), la Technische Universiteit Delft (Països Baixos) i la Tekhnologikó Panepistímio Kypru (Xipre); tres administracions públiques: el municipi xipriota de Limassol, l'Ajuntament de Quart de Poblet i la Diputació de València; i tres socis tecnològics: la micropime espanyola Kenus Informàtica, l'austríaca Active Solution Ingenieurbüro AG i la xipriota Interfusion Services Ltd.

 

Nofuentes ha recordat que la Diputació de València «apostà decididament per mirar cap a Europa perquè els nostres municipis, pimes i emprenedors coneguen les oportunitats que existeixen en la Unió Europea». Una mostra d'açò són les reunions constants que el diputat de Projectes Europeus té amb municipis, mancomunitats i empreses de la província. «Mirar cap a Europa és una oportunitat per a situar la nostra província en l'avantguarda de la innovació» —ha conclòs Nofuentes.

Declaracions de Bartolomé Nofuentes
Declaracions de Bartolomé Nofuentes
Presentació del projecte europeu SmartGov
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet