Versió per a imprimir

Bétera obri les portes a la dignificació de la salut mental

  • Per primera vegada, una jornada de caràcter científic reuneix a totes les associacions de la província i experts per a debatre sobre el present i futur de la Psiquiatria
  • La Federació d'Associacions de Salut Mental i el programa ‘Los por Valencia’ reben el premi “Per la defensa de la Salut Mental”
  • Aquest dissabte també s'han organitzat activitats per a tots els públics, com tallers de pintura i música, exposicions i cinema que acostaran la vida del centre als visitants
Imagen
21/10/2016

Les III Jornades de Portes Obertes de l'Hospital Psiquiàtric de Bétera, dependent de la Diputació de València, arranquen aquest divendres amb una jornada científica que, per primera vegada, reuneix a totes les associacions de salut mental de la província amb experts i professionals per a debatre sobre el present i el futur de la Psiquiatria. 

“Que més de 200 persones ens acompanyen hui ací per a posar en valor el treball i la recerca en l'àmbit de la salut mental és una mostra que la gent vol saber més sobre aquesta patologia”, ha destacat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, en l'acte d'obertura de portes, acompanyada de l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany. 

La jornada ha començat amb el lliurament dels premis “Per la defensa de la Salut Mental” a la Federació d'Associacions de Salut Mental i al programa “Locos por Valencia” de la Cadena Ser, en reconeixement als seus projectes i esforços per dignificar el món de la Salut Mental.

Entre els experts reunits aquest divendres a Bétera estan el psicoterapeuta i mèdic-psiquiatre dels Serveis de Salut Mental de Madrid, Mariano Hernández, que ha presentat una conferència sobre el futur de la rehabilitació psicosocial, i el director d'Infermeria de la Unitat de Llarga Estada de Bétera, Toni Pla. 
 

Un nou model d'Hospital

Un dels primers anuncis que va realitzar l'Àrea de Benestar Social de la Diputació va ser la seua intenció d'integrar el centre en la Xarxa Sanitària Pública. D'altra banda, en col·laboració amb l'Ajuntament de Bétera, la Corporació està treballant en un Nou Model d'Atenció a la Salut Mental per a crear la Unitat de Mitja Estada, que permetrà als usuaris rebre tractaments de rehabilitació sense necessitat de l'internament definitiu.

En aquest sentit, Mercedes Berenguer ha tornat a reivindicar el seu objectiu que Bétera “siga un hospital més en el qual els malalts tracten la seua patologia i tornen a la vida normal, sense estigmes i havent millorat la seua salut”. Per a açò, la diputada provincial i el personal del Psiquiàtric han mantingut diverses reunions amb la Conselleria, amb les associacions i amb els experts, perquè el nou model puga engegar-se com més prompte millor.

 

Dissabte de tallers per a tots els públics

D'altra banda, aquest dissabte, 22 d'octubre, l'Hospital de Bétera obri les seues portes per a rebre als usuaris dels Serveis de Salut Mental, familiars, associacions, veïns i tota persona interessada a conèixer els serveis del centre i el món de la Psiquiatria de forma lúdica i sense prejudicis. Per a açò, s'han organitzat tallers de jazz i pintura, una master class de zumba, la Ruta Verda de l'Hospital per a conèixer els seus arbres i les seues plantes, una mostra de curts i documentals realitzats per associacions, una exhibició del Consorci Provincial de bombers, una demostració de You Ca, música, dansa i el cantacançons de Dani Miquel, a més de posar a la disposició dels visitants diversos stands informatius i mostres dels treballs de les associacions.

L'ajuntament de Bétera també ha participat en les jornades sobre Salut Mental amb l'exposició de fotografia i imatges del municipi elaborades pels pacients de l'Hospital i que acull la casa consistorial, i la cessió de l'exposició sobre “L’evolució de les Festa dels Alfàbegues” que pot visitar-se aquests dies en el propi Psiquiàtric. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet