Versió per a imprimir

Bétera perfila un nou producte turístic centrat en els coets i la Festa de les Alfàbegues

  • Pilar Moncho, vicepresidenta del Patronat i diputada de Turisme, i l'alcaldessa Cristina Alemany estudien noves accions de promoció del municipi
  • Bétera obrirà el nou Museu de les Cultures i les Tradicions en el Castell
Hort de les Alfàbegues
18/05/2017

La vicepresidenta del Patronat de Turisme-València Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, s'ha reunit avui en l'Ajuntament de Bétera amb l'alcaldessa Cristina Alemany per a estudiar noves accions de promoció del municipi entorn del desenvolupament de productes turístics competitius entre els quals destaca el centrat en els coets i la Festa de les Alfàbegues d'agost.

 

També han participat en la reunió el responsable de Gestió Turística del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles, i els regidors de Turisme, Joano Baudés, i Festes i Cultura, Raquel Puig.

 

Pilar Moncho ha felicitat l'Ajuntament de Bétera “per fixar la seua atenció en el turisme com a mitjà de desenvolupament econòmic local i apostar pels recursos propis i autòctons”.

 

“L'any passat vaig poder conéixer en l'Oficina de Promoció de València Turisme alguns dels projectes locals més rellevants units a la seua declaració com Smart City i avui complisc el meu compromís de venir a Bétera per a comprovar la seua plasmació sobre el terreny”, ha comentat la diputada de Turisme.

 

Un Castell per al Museu de les Cultures i les Tradicions

 

La màxima responsable de l'Àrea de Turisme de la Diputació de València ha destacat la idoneïtat de la data d'avui, Dia Internacional dels Museus, per a donar a conéixer el que serà el futur Museu de les Cultures i les Tradicions situat en el Castell de Bétera.

 

En aquest sentit, el regidor de Turisme, Joano Baudés, ha agraït el “continu suport de la Diputació de València i del Patronat de Turisme per a fer realitat nous projectes competitius a Bétera, entre els quals destaca l'engegada d'un nou actiu turístic, el Museu de les Cultures i les Tradicions, en el qual parlarem sobre cant d’estil, sobre els coets i, per descomptat, sobre la alfàbega, un dels nostres principals recursos patrimonials”.

 

Més de 60.000 euros a Camp de Túria en 2016

 

Moncho ha manifestat que la Diputació de València va destinar en 2016 un total de 60.856,32 euros a diferents projectes turístics de Camp de Túria, i concretament a Bétera, al voltant de 10.000 euros per a la promoció de la Festa de les Alfàbegues a la Mare de Déu d'agost i per a l'habilitació de les masmorres del castell de Bétera com a sales expositives d'arqueologia i etnologia.

 

La visita de la diputada de Turisme a Bétera ha conclòs en l'Hort dels Alfàbegues on ha conegut els detalls del cultiu i cura de la tradicional planta que protagonitza la festa gran amb el mestre “alfabeguer”, Ramón Asensi.

Pilar Moncho, diputada de Turisme
Pilar Moncho, diputada de Turisme
Joano Baudés, regidor de Turisme
Joano Baudés, regidor de Turisme
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet