Versió per a imprimir

Bilbao agafa el relleu de la Diputació de València amb el II Congrés Estatal ‘Mujeres y Deporte’

  • La diputada Isabel García inaugura la segona edició d'unes jornades impulsades per la corporació provincial en 2017 i que l'any vinent tindran continuïtat a Madrid
  • La Diputación Foral de Bizkaia i la Universidad del País Vasco organitzen aquesta segona trobada sota el lema ‘Escalant fins a la Igualtat’
Imagen
25/02/2019

La Diputació Foral de Bizkaia i la Universidad del País Vasco organitzen el II Congrés Estatal de Dones i Esport a Bilbao. La capital biscaïna presa així el testimoni d'aquestes jornades en clau nacional i inclusiva, impulsades per la Diputació de València en 2017, a través d'un congrés organitzat per l'àrea de Joventut, Esports i Igualtat que dirigeix Isabel García.

 

La mateixa Isabel García ha sigut l'encarregada d'inaugurar aquestes jornades a Bilbao, en les quals es debatran els últims avanços i dificultats en l'àmbit de l'esport femení, així com els reptes de futur en clau de participació i Igualtat. Amb la celebració d'aquesta trobada, la capital biscaïna dóna continuïtat a aquest projecte d'impuls de l'esport femení promogut per la Diputació de València i que l'any vinent seguirà la seua itinerància nacional a Madrid.

 

García ha donat el tret d'eixida a unes jornades en les quals participen ponents de la talla de les periodistes Paloma del Riu i Cristina Gallo; la nou vegades guanyadora del Dakar, Laia Sanz; i l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, entre altres. La capital espanyola serà l'any vinent l'amfitriona del tercer congrés ‘Dones i Esport’.

 

Durant la seua intervenció, la diputada d'Esports i Igualtat ha destacat la importància d'impulsar aquest tipus de trobades per a “visibilitzar i potenciar la imatge de la dona en l'esport”. “En l'àmbit esportiu hem avançat, però continua costant, les institucions no ens podem dormir, queda encara molt per fer”, ha subratllat la diputada.

 

Conclusions i reptes

 

La primera edició d'aquest congrés celebrada a València en 2017 es va centrar en debatre diferents alternatives de polítiques públiques per a impulsar la presència de dones en l'esport, tant a nivell esportiu com en llocs de presa de decisions. També es va concloure en la necessitat d'abordar les polítiques esportives amb perspectiva de gènere i de treballar en xarxa i col·laboració a nivell geogràfic i públic-privat.

 

En aquesta segona edició, que acull Bilbao entre hui i matí, es debatrà l'esport femení des de múltiples enfocaments, com la investigació amb perspectiva de gènere en l'activitat física i l'esport; la realitat jurídica de les dones en l'esport; el paper de les associacions d'esportistes; i les bones pràctiques a tindre en compte a nivell local, autonòmic i estatal en la lluita per la igualtat en l'àmbit esportiu.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet