Versió per a imprimir

Buñol presenta en la Diputació el seu gran duel musical amb la primera presidenta d’honor del ‘mà a mà’

  • La directora de la Banda Simfònica de Catarroja, Natalia Montañés, que participa en festivals de Minesota i Chicago, és la primera dona que ocupa aquest càrrec en el tradicional concert entre ‘litros’ i ‘feos’
  • El president de la corporació provincial, Toni Gaspar, i el diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, donen la benvinguda als protagonistes d'un esdeveniment que tindrà lloc el 17 d'agost a Buñol
Imagen
24/07/2019

Buñol ha presentat la cuadragésimosexta edició del seu tradicional ‘mà a mà’ al Pati de la Scala de la Diputació de València, amb la presència de Natalia Montañés, la primera dona que ocupa la Presidència d'Honor d'aquest duel universal de bandes de música que s'acosta al seu mig segle d'existència. L'Armònica i L'Artística, popularment ‘litros’ i ‘feos’, tornaran a anar de la mà el pròxim 17 d'agost, enfrontats i units al mateix temps, amb la música i la cultura com a sana excusa.

 

El popular concert tindrà lloc a l'Auditori Municipal Sant Lluís de Bunyol a les 22.30 hores. Una 46ª edició que, en paraules de Rosario Pardo, presidenta de L'Armònica, “serà única i irrepetible” com les anteriors i les que estan per venir. Pardo ha destacat “el sacrifici dels músics amb aquests assajos diaris en ple estiu per a treballar amb una gran simfonia creada per a aquest concert”. La proposta dels ‘litros’ per a aquest ‘mà a mà’ 2019, amb el seu director José Tello al capdavant, és una transcripció de la ‘Metròpolis’ de Michael Daugherty, inspirada en els còmics de Superman dels anys 50 i 60.

 

L'Artística, que enguany ha convidat al director Salvador Sebastiá, es presenta a aquest duel musical referent en la música de bandes amb una peça basada en la 6ª Simfonia d'Andrés Valero, coneguda com a ‘Grafiti’, que amb un marcat caràcter social reivindica la pau a través del ‘street art’. El president de els ‘feos’, Francisco Blasco, ha destacat el projecte pel qual “demanem obres per encàrrec per a aquest concert que s'esforça per aconseguir un bé major, com és la felicitat i les emocions que transmeten uns músics i un poble”, i ha defensat l'objectiu d'aquesta composició de Valero que “grafitea amb pacifisme la ment de cada persona”.

 

La casa de la música

 

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha donat la benvinguda a l'alcaldessa de Buñol, Juncal Carrascosa, el regidor de Cultura, Juan Luis Pallás, la presidenta d'honor del ‘mà a mà’, Natalia Montañés, i els presidents i directors de les dues bandes. Gaspar i el diputat de Turisme i Bandes de Música, Jordi Mayor, que s'estrenava en el càrrec, han estat els amfitrions d'un acte que “converteix aquesta Diputació en la casa de Buñol i la casa de la música”. El president ha ofert la corporació i la seua nova delegació de Bandes de Música per a “treballar amb temps al costat de Buñol en la celebració de les noces d'or d'un esdeveniment que té repercussió mundial”.

 

En la mateixa línia s'ha expressat el diputat de Turisme i responsable d'aquesta nova delegació de Bandes de Música, Jordi Mayor, que ha considerat que l'Administració “ha d'estar al costat d'aquests projectes per a fer-los viables”. Mayor, que com a músic va quedar “enlluernat” en presenciar el seu primer ‘mà a mà’, s'ha mostrat “seduït” per la percussió que anuncien les propostes de ‘litros’ i ‘feos’, i ha admès que aquest és “un esdeveniment únic, i el diu l'alcalde de Cullera”, que ha assegurat que “no és casual que aquest haja estat el meu primer acte com a diputat”.

 

Per part seua, l'alcaldessa de Buñol, Juncal Carrascosa, ha felicitat els responsables de la corporació per “aquest gran encert que és crear una delegació específica de bandes de música”. En referència al ‘mà a mà’, l'alcaldessa ha assenyalat que “transcendeix el tema musical i té molt de passió i misticisme”. Carrascosa ha fet una crida a la gent jove i a qualsevol que vulga descobrir “un esdeveniment que pot semblar-te molt intens o enamorar-te per sempre”.

 

Primera presidenta d'honor

 

Natalia Montañés és natural de Llíria i cursa estudis superiors en els conservatoris Joaquín Rodrigo de València i Manuel Massotti de Múrcia, amb estudis en Direcció d'Orquestra i tècnica adquirida amb el mestre Sanz-Espert. Montañés participa activament en els festivals Midwinter Clinic de Minesota i Midwest Clinic de Chicago, ha dirigit l'Orquestra i Banda del Conservatori Professional de Música d'Alacant, la Banda del Conservatori Superior de Canàries i la Banda i Orquestra Juvenil de la Va unir Musical de Llíria.

 

Aquesta és la trajectòria de la directora de la banda Simfònica de Catarroja, una dona del món de la música, i especialment de la música de bandes, que agraeix a L'Armònica i L'Artística, així com a l'Ajuntament de Buñol, aquesta proposta per a ser la primera dona que presideix el ‘mà a mà’, un esdeveniment que ha permès que “fins a 27 països hagen comprovat com es viu la música a Buñol”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet