Versió per a imprimir

Camporrobles pretén millorar l’accés i les instal·lacions d’El Molón

  • La Diputació de València destina 350.000 euros a conservar els paratges naturals municipals de la província de València
El Molón
24/06/2015

El servici de Medi Ambient de la corporació provincial ha desenrotllat el programa Paratges Naturals Municipals, dotat amb un pressupostde 350.000 euros per a enguany, a fi de recolzar els ajuntaments que disposen d’estes zones verdes.

 

El Paratge Natural Municipal El Molón de Camporrobles posseïx valors ecològics i paisatgístics relatius al patrimoni històric i etnològic que justifiquen la seua declaració com a espai protegit.

 

Per això, l’Ajuntament considera com primordial «salvaguardar este paratge natural», tal com informa l’alcalde de la localitat, Gabriel Mata, qui també assegura que, per a això «s’ha creat l’Associació Amics del Molón, que fa treballs de manteniment».

 

«El Molón és considerat un símbol de Camporrobles, un record dels nostres avantpassats», ha afirmat el primer edil.

 

Treballs

 

El municipi preveu dur a terme tasques per a habilitar l’accés al paratge i adaptar els camins per a la visita del jaciment ibèric. A més, González comenta que «és necessari la instal·lació del reg per degoteig, el desbrossament de l’àrea, la reparació de la grava afectada per les pluges i la col·locació de cartelleria».

 

L’actuació prevista també contempla la col·locació de bancs d’obra i la reparació i adaptació dels paellers a la nova normativa, A més de la millora dels murs de contenció i la reparació de la pintura de les baranes i els miradors.

 

Actualment a la província de València hi ha declarats un total de 37 Paratges Naturals Municipals, amb una superfície total de 22.648 hectàrees, i són els següents: Umbría de la Plana, Barranco de la Hoz, i Barrancos de la Carrasca-Gatillo (Enguera), la lloma del Tello, els Cerros, la Colaita (Llombai), el Surar (Pinet/Llutxent), Penyes Albes (Montitxelvo/ Terrateig), el Barranc de la Fos (Montesa), El Molón (Camporrobles), Fuente Bellido (Casas Altas), Hort de Soriano-Font de la Parra (Carcaixent), La Crebrantada (Estubeny), la Costera (Puçol), la Cova Negra (Xàtiva), la Manguilla (la Pobla de Vallbona), La Murta i la Casella (Alzira), les Fontanelles (Corbera), les Rodanes (Vilamarxant), lels Salines (Manuel), los Calderones (Chulilla), l’ermita (Castelló de Rugat), Muntanya de Llaurí (Llaurí), Parpalló-Borrell (Gandia), Riu de Barxeta (Barxeta), Serra de l’Ombria-Pou Clar (Ontinyent), Serra de Quatretonda (Quatretonda), Serra Perenxisa (Torrent), Serra de Chiva (Chiva), Solana-Barranco Llcía (Alcublas), Cerro de Tabarla (Yátova), Ullals del riu verd (Benimodo), Villingordo (Siete Aguas), Naixement del Riu Tuéjar (Tuéjar), els Cinc Germans (Canals), Los Chorradores (Navarrés), la Muela de los Tres Reinos (Castielfabib).

 

L’entitat provincial subvencionarà el 90% de l’actuació als municipis menors de 5.000 habitants. Les poblacions entre 5.000 i 25.000 veïns rebran ajudes per a finançar el 85% del projecte, i a les localitats majors de 25.000 habitants se’ls costejarà el 80% de les activitats que fomenten la conservació d’estos espais. L’import total de les actuacions sol·licitades, amb l’IVA inclòs, no podrà excedir la quantitat de 42.000 euros.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet