Versió per a imprimir

Carlota Navarro acudix a la presentació de la nova capa de Sant Joan de Ribera del segle XVI

  • Bocairent exhibix esta vesprada la restauració de les dues peces tèxtils subvencionades per la Diputació de València
  • La restauració de la casulla de vellut verd (s. XV, també ha sigut finançada per la corporació provincial amb un import de 7.439 euros)
Acte de presentació de la capa de Sant Joan de Ribera del segle XVI a Bocairent
08/11/2013

La diputada d’Administració General i Patrimoni de la Diputació de València, Carlota Navarro, ha assistit esta vesprada a l’acte de presentació de la restauració de la capa de Sant Joan de Ribera, que data del segle xvi i que s’ubica en el Museu Parroquial de l’Església de l’Assumpció de la Mare de Déu de Bocairent.

 

L’acte ha comptat també amb l’assistència de l’alcalde del municipi, Josep Vicent Ferre Domínguez, el qual ha afegit que «l’actuació ha aconseguit paralitzar el deteriorament de la peça, gràcies a la fixació dels fils solts, la reconstrucció del folre i la consolidació de la peça amb punt de restauració».

 

Així mateix, ha afegit que «els treballs de rehabilitació han suposat un import total de 14.981 euros, finançats en la seua totalitat per la corporació provincial, i amb açò s’ha tornat la unitat i l’estabilitat d’esta obra tèxtil i s’han eliminat els agents de deteriorament presents que la havien degradar».

 

La peça, que data de finals del segle xvi, està confeccionada amb un teixit ras de seda i la decoració principal està feta amb brodats en metalls amb fils engafetats daurats, laminetes metàl·liques i lluentons, que combinen amb una ampliació sobreposada de tires de tafetà de seda. Així mateix, el perímetre del raspall està rematat per un galó metàl·lic daurat.

 

D’altra banda, la Diputació també ha subvencionat la restauració d’una casulla de vellut verd del segle xv, amb una inversió total de 7.439 euros.

 

El rector de Bocairent, Ángel Miguel Olivares, la directora gerent de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, Carmen Pérez, la responsable de la Restauració de l’IVC+R, María Gertrudis Jaén, i la directora general de Cultura de la Generalitat Valenciana, Marta Alonso, han sigut les altres autoritats presents en l’acte.

 

Actuacions de rehabilitació

 

La reconstrucció ha consistit en el desmuntatge del folre, la neteja mecànica del teixit per mitjà de microaspiració, el tractament puntual de taques i neteja de components metàl·lics, així com l’eliminació de rendiments i sargits i la correcció de deformacions.

 

S’ha consolidat la peça usant punt de restauració amb la col·locació de suports parcials per a reforçar les àrees debilitades i reintegrar algunes. S’han fixat els fils solts i altres elements per mitjà de costura. El folre s’ha rehabilitat seguint el mateix procediment.

Declaracions de Josep Vicente Ferre Domínguez, alcalde
Declaracions de Josep Vicente Ferre Domínguez, alcalde
Declaracions de Carlota Navarro
Declaracions de Carlota Navarro
Declaracions de Miguel Olivares, pàrroc
Declaracions de Miguel Olivares, pàrroc
Declaracions de Carmen Pérez, directora-gerent de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals
Declaracions de Carmen Pérez, directora-gerent de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals
Vídeo de la presentació de la nova capa de Bocairent
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet