Versió per a imprimir

Carmen Montalbá i Joan Font debaten sobre 'Metodologies participatives'

  • La delegació de Transparència i Govern Obert organitza aquest nou cicle de conferències sobre 'Govern Obert: Realitats i Reptes'
Imagen
27/04/2018

El ADEIT-Fundació Universitat Empresa de la UV ha acollit la primera de les conferències del cicle sobre 'Govern Obert: Realitats i Reptes' amb el tema Metodologies Participatives, una nova acció formativa organitzada per la Delegació de Transparència i Govern Obert, que encapçala el diputat Roberto Jaramillo i que ha comptat amb les intervencions de Joan Font, doctor en Ciències Polítiques i Sociologia i Carmen Montalbá, Diplomada en Treball Social i doctora en Sociologia.

 

La primera de les conferències del cicle, ha sigut moderada per la cap del Servei de Transparència, Malena Ramírez i ha significat una oportunitat per a "abordar des de la pràctica els diferents enfocaments de participació ciutadana que han de culminar amb una major implicació de la ciutadania en els assumptes públics", tal com ha explicat sobre aquest tema el diputat de Transparència i Govern Obert, Berto Jaramillo.

 

Durant la ponència de Joan Font i Carmen Montalbá es van abordar les diferents tipologies o enfocaments existents de participació ciutadana i els avantatges i desavantatges de cadascuna d'aquests enfocaments.

 

La conclusió general d'aquesta conferència celebrada ahir vesprada en el ADEIT va ser que no existeix un model o metodologia de participació ciutadana perfecta, sinó que hem de plantejar-nos les prioritats i el que volem aconseguir de tals processos, açò és: el qui, el com i el para que.

 

El cicle 'Governe Obert: Realitats i Reptes' es dirigeix no solament a empleats i càrrecs electes de l'administració local que despleguen la seua activitat en Transparència i Govern Obert, sinó també a investigadors i estudiants universitaris i, en general, a la ciutadania interessada en la matèria.

 

Aquest tipus de jornades s'ha plantejat amb un enfocament en el qual la ciutadania tinga un paper protagonista i puga coparticipar en el desenvolupament de la conferència, donant-li veu i l'oportunitat de plantejar qüestions.

 

Les pròximes conferències es reprendran en el ADEIT el pròxim 22 de maig amb la participació de Fermín Cerezo, el 29 de maig amb la intervenció de Daura Cano, Joan Linares i el diputat Roberto Jaramillo.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet