Versió per a imprimir

Carreteres invertirà 21.500 euros en l'estabilització del talús de la CV-652 en el terme de Moixent

  • Amb aquesta actuació, la Diputació de València completa la intervenció en una carretera a la millora de la qual s'han destinat enguany més d'un milió d'euros
  • Les obres de renovació del ferm i la senyalització i de creació de cunetes de seguretat en el tram entre la Bastida i Fontanars dels Alforins estaran acabades en un mes
TALUD MOIXENT.jpg
11/11/2016

L'Àrea de Carreteres de la Diputació de València continuarà en breu amb les millores que està duent a terme en la CV-652 en el terme municipal de Moixent amb una inversió addicional de 21.500 euros, que permetran reforçar un talús de 50 m situat en el km 1,900. Aquesta actuació se suma a les obres de reforç del ferm i ampliació de plataforma que durant aquest trimestre s'han estat fent en el tram comprés entre la Bastida i Fontanars, a les quals la corporació provincial ha destinat més d'un milió d'euros.

 

L'obra projectada per Carreteres servirà per a millorar la seguretat en un tram de via amb riscos de despreniments. Tal com s'explica en la memòria del projecte, el talús, situat en el marge esquerre de la CV-652 i amb una altura variable de fins a 10 m, presenta en la capçalera «arbres i roca fracturada amb risc consegüent de caiguda».  Per a solucionar-ho, la intervenció contempla en primer lloc retirar els arbres que estan en perill de caure a la carretera i netejar tot el perímetre de l'actuació, i a continuació coŀlocar una malla de cables d'acer i bolons, que se subjectaran a la roca i donaran estabilitat a la paret gràcies també a un reble d’abeurada de ciment. Finalment està previst fer de nou una batuda del talús i netejar tots els despuntaments d'obra alhora que s'estabilitzen les zones afectades per possibles despreniments durant els treballs.

 

Com explica Javier Rodrigo, tècnic de l'Àrea de Carreteres i director de l'obra, l'actuació ja s’ha adjudicat amb altres millores de la demarcació de carreteres de l'Alcúdia, per tant els pròxims dies es podrà determinar la data de començament dels treballs, que, en el cas del talús, s'estima que no duraran més de dos setmanes.

 

Pel que fa a les obres que s'estan duent a terme en el tram entre la Bastida de les Alcusses i Fontanars dels Alforins a partir del km 10,200, que van començar el mes de setembre, Rodrigo ha dit que els treballs es troben molt avançats i podrien quedar acabats en un mes aproximadament. La Diputació de València ha destinat 1.068.000 euros a renovar el paviment i els elements de senyalització, millorar el drenatge i construir cunetes de seguretat.

 

1,28 milions per a manteniment en la demarcació de l'Alcúdia de Crespins

La demarcació de l’Alcúdia de Crespins abasta les comarques de la Costera, la Canal de Navarrés, la Vall d'Albaida i la Safor. El reforç del talús a Moixent forma part d'un projecte més ampli per a desenvolupar actuacions i millores funcionals en vies de la demarcació, en el desenvolupament de la qual la Diputació de València preveu invertir enguany un poc més d'1,28 milions d'euros, que se sumen al Pla d'Inversions de Carreteres per al 2016, en el qual s'emmarca l'actuació de renovació del ferm i la senyalització de la CV-652, que només en les comarques de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d'Albaida suposarà una inversió de 2,2 milions d'euros addicionals.

 

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha recordat que la Diputació inverteix cada any 40 milions d'euros en els més de 1.800 km de la seua xarxa viària, dels quals la major part es destina a conservació i manteniment, amb actuacions que han anat encaminades a millorar l'estat de ferms, renovar senyalitzacions i construir rotondes, «actuacions que, entre altres, busquen dotar de major seguretat la circulació de vehicles i reduir la sinistralitat derivada de punts negres o trams conflictius».

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet