Versió per a imprimir

Carrícola podrà créixer i desenvolupar-se amb l’aprovació del primer Pla General Municipal de la seua història

  • La Diputació de València ha prestat assistència tècnica al municipi per a redactar el pla. Fins ara, solament comptava amb la delimitació del casc urbà
Imagen
28/09/2018

Carrícola, municipi de la Vall d'Albaida, no arriba als cent habitants, però la seua situació –als peus de la Serra de Benicadell-, i la seua aposta per la cultura i la sostenibilitat fan d'ell una opció turística amb potencial. No obstant això, no ha pogut desenvolupar-se i expandir-se perquè no comptava amb un Pla General Municipal (PGM), solament disposava d'una delimitació del casc urbà.

 

Després de 10 anys de tramitació, el projecte ha sigut aprovat i l'Ajuntament de Carrícola ja ho té en les seues mans. La redacció l'ha realitzat el Servei d'Assistència Tècnica a Municipis de la Diputació de València. “Anem a mantenir una coherència amb la tipologia de construcció que ja tenim. La nostra idea és créixer de forma atomitzada al voltant del casc urbà, apostant pels espais verds”, explica l'alcaldessa de la localitat, Susana Cháfer.

 

Entre les primeres iniciatives que es van a emprendre, una vegada desbloquejada l'expansió de Carrícola, estan l'augment de la protecció sobre béns catalogats de rellevància local, com el sistema de reg d'època musulmana, o la creació d'un càmping, amb la tècnica de la bioconstrucció, un projecte que estava paralitzat perquè el sòl on es pretén instal·lar és de caràcter no urbanitzable.

 

És aquesta última idea un exemple de l’aposta del municipi de La Vall d'Albaida per impregnar totes les seues accions d'una filosofia basada en el desenvolupament sostenible, entre elles, el turisme rural. Segons Cháfer, el disposar ja d'un Pla General Municipal va a permetre, a més, que es “preserve molt millor el territori”.

 

Frenar la despoblació

 

El PGM de Carrícola contempla una previsió de creixement de la població de forma gradual. De fet, el document assenyala un període de 20 anys per a aconseguir 180 habitants, sent quasi un centenar en l'actualitat.

 

Per a Conxa García, diputada d'Assessorament Municipal, àrea encarregada d'estudiar i redactar el PGM de Carrícola, “lliurar este projecte apuntala l'aposta de la Diputació per dur a terme mesures que ajuden als municipis valencians més xicotets a frenar la despoblació”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet