Versió per a imprimir

Chelva i Gàtova comptaran amb un nou pla d'Ordenació Urbana per a adequar-se a la normativa actual

  • La corporació provincial destina 770.000 euros procedents del superàvit del passat exercici a l'àrea d'Assistència Tècnica. Cada municipi disposarà d'una inversió d'una mica més de 100.000 euros
  • García: "Assistir als municipis més xicotets és una peça essencial de la Diputació, dotant-los de tots aquells serveis necessaris per al seu funcionament"
Imagen
01/06/2018

La Diputació de València, a través de l'àrea que dirigeix la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa García, ha visitat Chelva i Gàtova per a concretar l'elaboració del nou Pla General d'Ordenació Urbana que done cobertura a les necessitats de serveis de tots dos municipis. En concret, el document permetrà regularitzar la situació d'ambdues poblacions, que compten amb normes subsidiàries des de fa més de 20 anys, i reportarà avantatges significatius per a l'ordenació del territori de les dues localitats.

 

Aquests plans generals s'emmarquen dins de les ajudes concedides a l'àrea després del repartiment del superàvit del passat exercici, que s'ha destinat a reforçar línies d'inversió ja obertes com les ajudes a Benestar Social; amb 800.000 euros, o l'Assistència Tècnica; amb 770.000 euros, dos dels serveis millor valorats en l'enquesta d'alcaldes i alcaldesses recentment publicada.

 

"Assistir als municipis més xicotets és una peça essencial de la Diputació, dotant-los de tots aquells serveis necessaris per al seu funcionament, i un d'ells és tenir un pla general actualitzat que done resposta a les demandes dels veïns", ha assenyalat la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia.

 

Actuacions a Chelva i Gàtova

La de Chelva constitueix una de les assistències més urgents de les quals aborda la corporació provincial, donats els complexos condicionants que té el municipi de la comarca de Los Serranos, i pel que és fonamental la realització d'un nou Pla General, ja que el tràfic circula per dins de la localitat, amb el que el pas de camions i autobusos provoca a vegades desperfectes en cases i balconades. Per aquesta raó s'haurà d'estudiar la conveniència d'incloure una circumval·lació o ronda perimetral i millorar el traçat, de forma coordinada, si escau amb les administracions supramunicipals.

 

Així mateix es pretén plantejar un sòl apte per a albergar la demanda local d'indústries o activitats terciàries, per la zona nord, o reordenar l'existent, així com facilitar els accessos a aquestes àrees des de la carretera. "L'actuació més prioritària que han reclamat veïns i veïnes és tenir una zona industrial en condicions perquè les empreses locals puguen tenir un lloc on poder traslladar-se, desenvolupar la seua activitat i créixer", ha destacat l'alcalde de Chelva, David Cañigueral.

 

Chelva compta amb unes normes subsidiàries que daten de 1989, amb el que han quedat totalment obsoletes i desfasades respecte a la legislació vigent. La Diputació els ajudarà amb la finalització del Pla General, que va ser contractat fa anys pel mateix consistori però que es va quedar estancat.

 

Per la seua banda, Gàtova, que té unes normes subsidiàries que daten de 1996, comptarà amb una actualització i digitalització de la cartografia, molt necessària en aquest cas, donades les grans dificultats que planteja la seua topografia accidentada, especialment en el nucli urbà.

 

El nou pla general reordenarà els usos d'una manera més eficient, suprimint àrees de creixement urbanístic en zones accidentades de difícil construcció, i concentrant-les en els sòls més pròxims al nucli urbà o amb major aptitud per a albergar els usos edificatoris del sòl. Amb ell es milloraran les comunicacions entre el nucli urbà i la Pinaeta on es troba la piscina municipal.

 

"Necessitem un pla general que pose una mica d'ordre en la zona del nucli urbà i la zona perifèrica del poble: la zona del Bulevard Sud, el Calvari, el carrer Segorb, la part alta del poble, a més de condicionar les zones verdes", ha comentat l'alcalde de Gàtova, Manolo Martínez.

 

Assistència tècnica

 

Un Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) té com a objectiu fonamental establir el model territorial al qual es desitja que tenda el desenvolupament urbanístic d'un municipi, amb l'ordenació urbanística del mateix i la seua concreció en diferent grau de detall segons la classe de sòl que es tracte.

 

En el cas de Chelva i Gàtova, els nous PGOU's realitzaran una labor important en l'estudi de l'ordenació tant estructural com a detallada del sòl urbà, resolent els problemes que genera l'actual ordenació. Per exemple, ajustarà alineacions i rasants a les realment executables, eliminant o rectificant les de difícil compliment, per les dificultats orogràfiques existents.

 

Des de principi de legislatura, 24 ajuntaments s'han acollit a l'ajuda de la Diputació de València per a l'elaboració del seu Pla General. Així mateix, la institució provincial estudia possibilitats de col·laboració amb altres municipis en aquest àmbit, que rebran part d'aquesta nova partida de 770.000 euros per a assistència tècnica. Un procés en el qual la corporació provincial ha decidit prioritzar a aquelles poblacions amb una major situació d'urgència.

 

El Pla General de tots dos ajuntaments es troba en procés de redacció del contracte. Igualment, Chelva i Gàtova han rebut assistència per a l'elaboració de l'inventari de béns, un requisit exigit als ajuntaments des de 2014, però que el Ministeri d'Hisenda demanda tenir actualitzat enguany.

Chelva i Gàtova comptaran amb un nou pla d'Ordenació Urbana per a adequar-se a la normativa actual
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet