Versió per a imprimir

Chulilla estabilitza la vessant del carrer Nueva Apertura per evitar despreniments amb l’ajuda de la Diputació

  • Josep Bort: «Resulta important implementar eines àgils per poder assistir als municipis en aquests casos de risc i emergència per a la ciutadania»
  • La parcel·la sobre la que s’han practicat les actuacions ha sofert importants despreniments com a conseqüència de les pluges, afectant la via urbana i els habitatges confrontants
Imagen
15/09/2017

La Diputació de València ha destinat més de 47.000 euros a la realització d’actuacions per a l’estabilització de la vessant del carrer Nueva Apertura del municipi de Chulilla. Una parcel·la situada sota la muntanya de la Muela i que ha sofert en els darrers temps importants despreniments com a conseqüència de les pluges, els quals han afectat aquesta via urbana i els habitatges circumscrits en la mateixa. Els treballs realitzats han estat visitats per l’alcalde d’aquesta localitat de la Serrania, Vicente Gonzalo Polo, i pel diputat de Medi Ambient, Josep Bort, qui ha remarcat que aquest tipus d’intervencions «resulten molt necessàries per poder solucionar, de forma ràpida i efectiva, problemes de primera necessitat per als municipis», ha explicat.

 

Així mateix, el responsable de l’Àrea de Medi Ambient ha incidit en que aquest tipus d’intervencions «resulta difícil poder-les prevenir i executar amb els recursos dels pressupostos municipals, pel que és important que les administracions supramunicipals disposem d’eines àgils per assistir els municipis en aquests casos de risc i emergència per a la ciutadania», ha destacat Josep Bort.

 

En concret, els treballs realitzats han consistit en el sanejament del talús per evitar que es produïsquen més despreniments en el futur. Així mateix, s’ha procedit a la demolició dels blocs rocosos i la retira del material després, i que havia alterat la lliure circulació de la via. Per a l’estabilització de la vessant s’han realitzats contraforts de recalcament de pedres amb part del material demolit, a més d’instal·lar-se un total de 298 metres quadrats de xarxa de cables ancorada al terreny mitjançant bulons de quatre metres de profunditat.

 

La materialització del conjunt d’aquestes actuacions ha comptat amb un pressupost de 48.325,91 euros, dels quals la corporació provincial, a través del programa de riscos geològics, ha aportat 47.117,76 euros; mentre que el consistori de Chulilla ha sufragat els 1.208,15 euros restants. 

 

Actuacions d’urgència

 

La Diputació de València és pionera en la prevenció i correcció de riscos geològics que es produeixen al llarg i ample de les comarques valencianes. Alguns dels més freqüents són els despreniments de grans blocs de pedra de les muntanyes que, en cas de lliscar pels pendents, poden impactar amb edificacions dels municipis, la qual cosa pot suposar, fins i tot, un perill per a les persones que les habiten.

 

Davant aquesta situació, els consistoris poden adreçar-se a la Diputació de València, remetent una sol·licitud a partir de la qual es redacta un projecte o memòria valorada per part de la corporació provincial per a la seua aprovació. A continuació, la Diputació licita i adjudica les obres, que són subvencionades per l'entitat provincial en funció del nombre d'habitants de les poblacions sol·licitants.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet