Versió per a imprimir

Cofrentes asfaltarà la N-330 al seu pas pel poble amb ajuda de la Diputació

  • Aquest municipi de 1.000 habitants del Valle de Ayora ha rebut 800.000 euros en la present legislatura a través dels diferents plans provincials i ha duplicat la inversió per habitant
  • Jorge Rodríguez: “La gent té tot el dret del món a desenvolupar la seua vida en el lloc en el qual ha decidit viure i, per tant, cada municipi ha de tenir uns serveis bàsics per a açò”
Imagen
02/02/2018

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha realitzat una ruta pel Valle de Ayora que ha tingut com a punt de partida la localitat de Cofrentes, on la corporació provincial porta invertits prop de 800.000 euros en aquesta legislatura. Un recorregut centrat tant en l'anunci d'inversions previstes per a enguany en la comarca com en les mesures amb les quals la corporació seguirà ajudant al món rural a combatre el fantasma de la despoblació.

 

El castell de la localitat, un dels reclams turístics de Cofrentes, ha marcat l'inici d'aquesta visita. Ha sigut des d'aquesta fortalesa on l'alcalde, Salvador Honrubia, ha mostrat a Rodríguez els projectes de futur per al poble i les millores realitzades en el municipi amb fons provincials, com, per exemple, l'arranjament de la carretera N-330 al seu pas pel poble, amb la finalitat d'incrementar la seguretat vial dels veïns i veïnes de Cofrentes, així com de facilitar l'arribada de turistes.

 

“Estem arreglant la travessia de la nacional que passa per Cofrentes amb ajuda de la Diputació, una carretera que en realitat és l'eix principal del poble però que s'ha deteriorat”, ha expressat l'alcalde. “S'ha fet un pas de canalitzacions cap a l'altra part del poble i ara, en la segona fase aprovada fa un mes, estan ja licitant-se les obres per al reasfaltat i la senyalització vertical de la carretera”.

 

Una aposta pel medi rural

        

“La Diputació de València ha fet des del primer moment una aposta molt seriosa pel municipalisme”, ha afirmat Rodríguez en referència a aquesta i altres inversions realitzades a Cofrentes. “Una aposta que s'acreix encara més en els pobles més xicotets, precisament perquè som plenament conscients que són els que més necessiten la nostra ajuda, una ajuda que contribueix a lluitar contra la despoblació”.

 

En concret, la inversió total per habitant a Cofrentes ha passat d'estar en 337 euros per habitant en el període de 2014-2015 a arribar als 528 euros en els últims dos anys, ja en la present legislatura. Un increment de recursos que es concedeixen cada any “sobre la base de criteris objectius i no en funció del color polític de cada ajuntament”.

 

En el cas de Cofrentes, la quantitat global ronda ja els 800.000 euros en aquesta legislatura, enfront dels 372.000 euros del període anterior. “No es tracta que un municipi reba més que un altre sobre la base de qui governa, sinó sobre la base de les necessitats reals i a projectes concrets que són avaluats amb uns criteris objectius, als quals han de respondre sempre les administracions públiques, en la qual cosa hui la Diputació de València és un exemple”, ha posat en valor el president provincial.

 

Desenvolupament de l'economia local

 

L'objectiu, ha continuat el president, és “poder proveir als municipis d'una suficiència econòmica que els ajude a desenvolupar serveis que els permeten al seu torn posar en valor els seus encants”. “Desenvolupar els seus recursos des d'un punt de vista turístic com una font d'ocupació”, ha resumit.

 

“A nivell turístic tenim el castell que hem visitat i la pedra angular del turisme a Cofrentes, que és el balneari, motor principal de l'ocupació en el poble a part de la central nuclear”, ha remarcat l'alcalde. “Un balneari que serà el futur de Cofrents quan la central nuclear deixe de funcionar, que genera 200 llocs de treball directes i que li dóna moltíssima vida a un poble de 1.000 habitants com Cofrentes, per la qual cosa volem potenciar les ajudes al balneari perquè sempre tinguem a Cofrentes aqueixa taula de salvació”, ha defensat Honrubia.

 

 

La Diputació i la lluita contra la despoblació

 

Amb totes aquestes idees en ment va donar la benvinguda Salvador Honrubia a Rodríguez, qui, segons l'alcalde, li va dir en Fitur que visitaria el poble “i ací està complint amb la seua paraula, per la qual cosa li estic molt agraït”, ha expressat el dirigent municipal. “Per als pobles d'interior és molt important comptar amb la Diputació i que la Diputació compte amb els alcaldes que són, com ha dit Jorge, els que saben quines necessitats tenen els pobles xicotets”.

 

En aquesta línia, el president de la Diputació ha defensat que “la gent té tot el dret del món a desenvolupar la seua vida en el lloc en el qual ha decidit viure i, per tant, cada poble ha de tenir uns serveis bàsics perquè qui vulga quedar-se on ha nascut puga fer-ho, i qui haja decidit arribar per a quedar-se allí també ho puga fer”.

 

“Ara s'està parlant molt del despoblament de les zones d'interior i amb aquestes mesures el que intentem és millorar i aconseguir que la gent que vol viure en els pobles puga seguir vivint en ells gràcies als serveis i a tot el que ens aporta la Diputació”, ha conclòs l'alcalde de la localitat.

 DescripcióMida
icono application/pdfInversions a Cofrentes204.7 KB
Declaracions del presidente de la Diputació de València, Jorge Rodríguez
Declaracions del presidente de la Diputació de València, Jorge Rodríguez
Declaracions de l'alcalde de Cofrentes, Salvador Honrubia
Declaracions de l'alcalde de Cofrentes, Salvador Honrubia
Cofrentes asfaltarà la N-330 al seu pas pel poble amb ajuda de la Diputació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet