Versió per a imprimir

Creix un 40% el nombre d’obres presentades a l’edició 2017 dels premis València del Magnànim

  • Els jurats es reuniran el 15 de juny per decidir els veredictes de les diferents modalitats de poesia, de narrativa i d’assaig
Imagen
31/05/2017

Un total de 382 obres optaran als premis València de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació en l’edició del 2017, segons les llistes provisionals publicades pel Butlletí Oficial de la Província (BOP) del 31 de maig. Aquesta xifra suposa un increment del 40% respecte a la participació registrada en l’edició del 2016.

 

A més, cal assenyalar que l’augment es produeix en totes les modalitats: narrativa i poesia en castellà i valencià i assaig, i també en la categoria per a menors de 31 anys. Vicent Flor, director del Magnànim, ha declarat que «estem satisfets amb la bona resposta dels autors i autores als nostres premis i la positiva acollida als canvis que hem realitzat en la nova etapa d’aquesta institució, com són la modalitat d’assaig i els premis per a joves menors de 31 anys, que esperem que es consoliden definitivament», ha manifestat.

 

Obres de dos continents

 

Tot i que l’augment és generalitzat en totes les modalitats i categories, com és habitual als premis València, la participació més nombrosa es dóna en les modalitats en castellà –118 en narrativa i 186 en poesia–, cosa lògica si es té en compte la nodrida participació d’escriptors i escriptores llatinoamericans que se sumen als provinents d’arreu de l’Estat espanyol. Pel que fa als originals en valencià, també creixen en nombre respecte a l’any anterior (18 en narrativa i 37 en poesia). Cal assenyalar que el premi d’assaig es publicarà en valencià, tot i que s’admet la presentació d’originals en qualsevol dels dos idiomes.

 

Noms de prestigi i solvència als jurats

 

Segons el calendari previst els membres dels jurats es reuniran el 15 de juny per a decidir sobre les obres guanyadores de les diferents modalitats i categories. Cal recordar que els llibres premiats han d’estar publicats per a la gala d’entrega dels premis, prevista per al mes d’octubre. Segons explica Vicent Flor, «hem aconseguit uns jurats plurals i solvents, formats per professionals de prestigi i reconeguts de les diferents especialitats».

 

Així el jurat de la modalitat d’assaig està format per Ferran Archilés, historiador de la Universitat de València; Fernando J. Ballesteros, doctor en Física de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València; Tobies Grimaltos, catedràtic de Filosofia de la Universitat de València; i Miguel A. García Calavia, director del Departament de Sociologia i Antropologia de la mateixa Universitat de València.

 

Pel que respecta a la modalitat de narrativa en valencià la selecció anirà a càrrec de Francesc Calafat, Maria Dasca, Maria Àngels Francés i Gonçal López-Pampló; mentre que Alícia Giménez Bartlett, Santiago Posteguillo, Care Santos i Eva Olaya decidiran sobre el premi de narrativa en castellà.

 

Finalment, pel que fa a la poesia, els tribunals estaran integrats per Maria Josep Escrivà, Miquel Bezares, Isabel Robles i Pau Sanchis en la modalitat de valencià, i Susana Benet, Ángeles Mora, Vicente Gallego i Jesús Munárriz en castellà.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet