Versió per a imprimir

Cullera exhibeix des d'aquest dijous una obra mestra de Pinazo propietat de la Diputació

  • 'El Rei Jaume I entrega l’espasa al seu fill' podrà visitar-se de manera gratuïta a la Casa de l'Ensenyança fins al 21 d'abril, de dimarts a diumenge, festius inclosos, de 10 a 14 i de 19.30 a 20.30 hores
Imagen
21/03/2019

Cullera exhibeix des d'aquest dijous una de les obres més destacades de la trajectòria del pintor Ignacio Pinazo, 'El Rei Jaume I entrega l'espasa al seu fill', propietat del ric patrimoni artístic de la Diputació de València, que podrà ser contemplada de manera gratuïta a la Casa de l'Ensenyança fins al pròxim 21 d'abril, de dimarts a diumenge, festius inclosos, en horari de 10 a 14 i de 19.30 a 20.30 hores.

 

L'exposició, impulsada per la corporació provincial i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Cullera, anirà acompanyada de textos amb dades biogràfiques de l'autor i informació sobre la seua obra, ha informat el consistori en un comunicat.

 

Així mateix, compta amb una xicoteta mostra de l'extens conjunt d'olis i dibuixos preparatoris amb els elements més destacats de la composició, tots ells testimoniatges de l'evolució des del disseny inicial fins al resultat final.

 

D'origen humil, Pinazo va arribar a alçar-se com un dels pintors impressionistes més importants de l'art espanyol i comparat per alguns experts amb Goya.

 

L'obra que visita Cullera data de l'any 1881. Es tracta d'un oli sobre tela de 304 per 418 centímetres que ha sigut exposat durant anys en el Museu del Prat. Narra els últims instants de vida del Rei Jaume I, just en el moment de la seua abdicació en el seu fill Pere.

 

Pinazo atorga molta importància a aquestes dues figures, pare i fill, tots dos units per un acte de gran significat i amb l'espasa com a símbol de les conquestes realitzades.

 

Els experts la qualifiquen com una mostra de traços vibrants i fets amb absoluta llibertat compositiva, elements característics de la pinzellada de Pinazo.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet