Versió per a imprimir

Cullera obri la nova Central de la Policia amb ajuda de la Diputació

  • L'ajuntament i la corporació provincial han invertit més de 800.000 euros en la nova infraestructura, que posa fi a la precarietat de la vella reguarda
Imagen
15/02/2019

Cullera ja ha obert al públic la nova Central de la Policia Local del carrer Sueca, unes modernes instal·lacions en les quals s'han invertit més de 800.000 euros cofinançats per l'ajuntament i la Diputació de València, que es va implicar des del principi en el projecte.

 

Aquest divendres, l'alcalde del municipi, Jordi Mayor, i el president de la Diputació, Toni Gaspar, han visitat la infraestructura durant la jornada de portes obertes a la ciutadania, en la qual han estat acompanyats per l'el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, qui no ha dubtat a assenyalar que la central policial de Cullera «és, ara com ara, la millor de tot el territori valencià».

 

La central substitueix a la vella reguarda de la plaça d'Espanya, obsolet i que no s'adaptava a les necessitats d'un servei que, si bé en els últims anys havia ampliat les seues prestacions en benefici de la ciutadania, continuava desenvolupant-se en unes condicions de treball poc adequades. No en va, la precarietat de l'anterior seu policial havia propiciat que des de l'any 2014 la Inspecció de Treball alçara diverses actes d'infraccions de seguretat i salut.

 

«Calia abordar aqueix problema. Teníem una policia moderna i capdavantera en la Comunitat Valenciana quant a formació i serveis, però unes instal·lacions deficitàries que no estaven a la seua altura. Això s'ha solucionat amb un important esforç inversor per part del consistori i amb l'ajuda de la diputació», ha dit Major.

 

En aqueix sentit, Toni Gaspar s'ha mostrat «orgullós» pel fet que «els diners de la gent faça realitat projectes com aquest» i ha aprofitat per a agrair als policies el seu treball. «Democràcia no és votar cada quatre anys solament, també és respectar la llei. Això ho fan possible els i les policies, un treball que no és fàcil», ha remarcat.

 

Prestacions

 

La nova central amplia substancialment la superfície disponible i inclou nous espais de treball fins ara inexistents. Així, es compta amb una àmplia zona administrativa, sala multiusos, despatx d'atestats i sala de detinguts, un armero adequat a la normativa vigent, arxiu, sala de reunions, despatxos per als comandaments i la regidoria, dos amplis magatzems per a senyals o decomisos i una zona d'atenció al públic.

 

Així mateix, es disposa d'una sala d'estar i àrea de descans per als policies amb cuina. S'han afegit vestuaris per als i les agents amb les seues corresponents dutxes i taquilles.

 

D'altra banda, l'edifici compleix amb les normes d'accessibilitat, compte amb climatització, està comunicat a través de fibra òptica, té videovigilància en totes les estades i exteriors, s'ha dotat amb un sistema d'obertura de portes mitjançant un sistema d'empremta digital i disposa d'un sistema antincendios amb un tanc d'aigua supletori.

 

Una altra dels avantatges de la nova seu és la seua ubicació. Emplaçada en el principal accés a la ciutat, permet una millor mobilitat als agents, que poden accedir a través de vies ràpides a qualsevol punt del terme municipal en evitar les eixides des del centre històric, que presenta major complicació per al trànsit. Això augmentarà l'eficiència en el temps de reacció.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet