Versió per a imprimir

Diputació col·labora amb la recreació de l'entorn familiar per a persones amb diversitat funcional física de la residència Pepe Alba

  • La diputada de Benestar, Mercedes Berenguer, s'ha interessat pels temes que ocupen a l'entitat gestora del centre, Codifiva, i ha qualificat d'excepcionals les instal·lacions i els serveis
Berenguer amb l'equip directiu de la residència Pepe Alba, assentada en el palau
06/02/2017

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha visitat aquest dilluns la residència Pepe Alba al costat de l'equip directiu del centre i el president de l'entitat gestora, Jaime Utrillas, de la Coordinadora de Persones amb Discapacitat Física de la Comunitat Valenciana (Codifiva).


Berenguer ha destacat com a “excepcionals” tant el centre com els serveis que el personal presta als seus 20 residents amb diversitat funcional física, i s'ha interessat així mateix pels temes que ocupen a Codifiva. El centre, obert en 2001 i amb el qual col·labora la Diputació de València, segueix un model d'acompanyament dirigit a afavorir la igualtat i la qualitat de vida del col·lectiu amb diversitat funcional física.


En aquest sentit, els residents reben ajuda i cura en l'alimentació, la higienei la mobilitat personal, així com iniciatives encaminades a desplegar el potencial individual de cada persona en els seus diferents aspectes: funcional, psíquic, ocupacional, etc.


Una de les prioritats a l'hora d'organitzar el funcionament de la residència és la creació d'un recurs el més semblant possible a l'entorn familiar, a un lloc de vida, on els criteris i valors estiguen inspirats en la dignitat de la persona.


Per a açò es mantenen espais, serveis i rutines de tasques, centrats en les necessitats de les persones, sense oblidar la promoció de la independència des de la creació d'entorns físics i socials facilitadores. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet