Versió per a imprimir

Diputació i Conselleria defineixen les interseccions entre les seues carreteres per a evitar trams sense manteniment

  • L'acord aclareix la responsabilitat en la conservació i explotació de 95 enllaços entre vies provincials i autonòmiques
Imagen
15/12/2018

El diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, i el director general d'Obres Públiques, Carlos Domingo, han signat aquesta setmana el document pel qual la Diputació de València i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori defineixen la titularitat de les interseccions i els enllaços entre les carreteres d'ambdues administracions on existeix domini públic comú o confrontant.

 

Els responsables d'ambdues institucions coincideixen en què es tracta d'un acord “d'especial rellevància ja que, per primera vegada, es fixa sobre el paper com es reparteix la responsabilitat de la conservació i l'explotació en aqueixos trams en els quals conflueixen les carreteres autonòmiques i les provincials, a més de fixar-se els criteris generals per a aqueix repartiment, de manera que puga ser d'aplicació automàtica en el cas d'aparició de noves confluències”.

 

L'objectiu és assegurar l'optimització i racionalització de recursos de manera que cada zona concreta de l'àrea de confluència quede assignada de manera clara i rotunda, aclarint les responsabilitats i facilitant la seua identificació davant usuaris i altres intervinents en la gestió viària.

 

Fins ara, ha explicat Seguí, “l'absència d'uns criteris estables provocava que haguera de ser el personal tècnic d'una i una altra administració el que decidira a cada moment, no sent estrany que la falta d'acord donara com a resultat l'existència dels anomenats trams ‘orfes’, sobre els quals ningú actuava davant l'absència de responsabilitats”.

 

El document ara elaborat, que evitarà que aquest tipus de situacions tornen a produir-se, és fruit d'un treball de coordinació que va començar a desenvolupar-se l'any 2013 entre els responsables dels serveis de Conservació de Diputació i Conselleria. Una labor conjunta que es va intensificar l'últim any, en el qual es va aconseguir arribar a un acord sobre els criteris generals i, a partir d'ací, es va anar definint la titularitat dels diferents trams i ramals en les interseccions existents.

 

El text inclou, per a major claredat, una descripció gràfica detallada, mitjançant ortofotografia, dels acords de titularitat de cada enllaç dels 95 existents en l'actualitat en tota la província de València. En paraules de Pablo Seguí, “una vegada aconseguit aquest acord amb la Generalitat, l'objectiu és signar un altre acord similar amb el Ministeri de Foment, per a aclarir aquells enllaços que, encara que en menor quantia, existeixen entre les carreteres provincials i les estatals”. Aquest acord es troba també en fase de desenvolupament. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet