Versió per a imprimir

Diputació i UNRWA mantenen la seua col·laboració després de la retallada de fons dels EUA

  • El diputat de Cooperació s'ha reunit hui amb la directora executiva de UNRWA Espanya per a conéixer les accions que es desenvoluparan amb l'ajuda de 20.000 de la corporació
  • Emili Altur: “Volem mantenir la línia de col·laboració per a minimitzar les terribles conseqüències del conflicte sirià i la situació dels palestins en els camps de refugiats i la Franja de Gaza”
Imagen
13/02/2018

El diputat de Cooperació Internacional, Emili Altur, ha rebut aquest matí a la directora executiva de la delegació espanyola d'Acció Humanitària, Emergència i Desenvolupament de l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA), Raquel Martí, per a conéixer l’avançament dels múltiples projectes que duen a terme per a millorar les condicions de vida dels refugiats de Palestina, els quals es troben en risc després de la retallada de fons per part del govern dels Estats Units.

 

“És voluntat de la Diputació de València mantenir la línia de col·laboració que hem desenvolupat des de 2013, per a minimitzar les terribles conseqüències del conflicte sirià i la situació dels palestins en els camps de refugiats i la Franja de Gaza”, ha detallat el diputat de Cooperació.

 

El projecte finançat per la Corporació provincial per al present any, amb una quantia de 20.000 euros, es tracta d'un programa de salut mental comunitària amb l'objectiu d'impulsar la resiliència a través d'activitats psicosocials per a la població infantil en la Franja de Gaza. Així mateix, la directora d’UNRWA ha sol·licitat una major dotació i sensibilitat per part de les institucions per a fer front a un dèficit de més de 300 milions. “L'Agència travessa una gravíssima situació per la retirada dels fons dels Estats Units, que incidirà greument en l'educació de més de mig milió de xiquets i xiquetes en els campaments de refugiats, així com en la salut i l'ajuda alimentària d'una població tan vulnerable”, ha resumit Martí.

 

Necessitats de finançament

 

UNRWA s'enfronta a una major demanda de serveis com a resultat d'un creixement en el nombre de refugiats de Palestina registrats, l'extensió de la seua vulnerabilitat i la seua creixent pobresa. A començament d'any van llançar la campanya #LaDignidadNoTienePrecio, en resposta a la dràstica reducció de fons anunciada per els Estats Units. L'objectiu de la campanya és mobilitzar recursos suficients per a garantir la continuïtat dels serveis en més de 700 escoles d’UNRWA a Jordània, Síria, Líban, Gaza i Cisjordània, inclosa Jerusalem Est. També, la provisió d'assistència d'emergència a 1,7 milions de refugiats palestins extremadament vulnerables; i l'accés de 5 milions de refugiats de Palestina a atenció sanitària.

 

Col·laboració de la Diputació amb UNRWA

 

La Corporació provincial col·labora amb UNRWA Espanya a través de la seua delegació a la Comunitat Valenciana, mitjançant la signatura de convenis de col·laboració dirigits a subvencionar projectes d'emergència en l'exterior, atenent les necessitats i sol·licituds realitzades per l'organització.

 

En els últims anys, la institució ha subvencionat projectes a Síria i la Franja de Gaza destinats a millorar les condicions higiènic sanitàries de la població, al suport psicosocial de la població refugiada, a la compensació alimentària escolar i a la resposta immediata d'emergència.

 

D'altra banda, s'han recolzat projectes en els municipis valencians destinats a conscienciar a ciutadans de totes les edats sobre els Drets Humans, la cultura de la pau i la situació de la població refugiada de Palestina.

 

*Imatges disponibles en FTP Diputació de València*

 

Audio Emili Altur.
Audio Emili Altur.
Audio Raquel Martí.
Audio Raquel Martí.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet