Versió per a imprimir

Diputació inicia un cicle de conferències per a fomentar la transparència en els mitjans de comunicació

  • ‘Transparència i llibertat de premsa’, és el títol de la primera de les conferències que obri aquest cicle i que comptarà amb la presència del conegut periodista Jesús Cintora
  • Berto Jaramillo: "Els mitjans de comunicació són un espai fonamental per a la implicació de la ciutadania en la presa de decisions"
Imagen
20/03/2018

La Diputació de València a través de l'àrea de Transparència i Govern Obert que lidera el diputat Berto Jaramillo organitza un cicle de conferències sota el títol "Transparència, governança i mitjans de comunicació", que prossegueix la programació d'accions divulgatives obertes a la ciutadania sobre el Govern Obert i la seua relació amb el periodisme.

 

La delegació de Transparència i Govern Obert de la Diputació de València, des de 2016 ha dut a terme diverses línies de divulgació i difusió sobre Govern Obert en forma de conferències, cursos i seminaris en relació a la transparència, la participació ciutadana i la rendició de comptes. Així mateix, s'han celebrat activitats des de l'àmbit més acadèmic i formatiu, dirigides al personal tècnic encarregat d'aquesta matèria en les seues respectives administracions i, d'altra banda, accions obertes a la ciutadania directament relacionades amb temes d'actualitat i màxim interés informatiu sobre Govern Obert.

 

Com a evolució de la línia iniciada, durant 2018 l'activitat de difusió ciutadana se centrarà en l'estreta relació que guarden els mitjans de comunicació amb la informació a la ciutadania, la recerca i les polítiques d'accés a aquesta informació.

 

Per a açò, s'ha plantejat un model en el qual la ciutadania tinga un paper protagonista i puga coparticipar en el desenvolupament de la conferència, donant-li veu i l'oportunitat de plantejar qüestions. Un espai compartit que desenvolupe el tema del cicle i en el qual es veja representat l'àmbit periodístic i d'informació, el de la governança i, naturalment, la ciutadania com a element actiu.

 

El cicle "Transparència, governança i mitjans de comunicació" pretén ser un fòrum de discussió i actualitat obert a la ciutadania entorn del Govern Obert.

 

El diputat de Transparència i Govern Obert, Berto Jaramillo ha declarat que "els mitjans de comunicació són un espai fonamental per a la implicació de la ciutadania en la presa de decisions", ha assenyalat Jaramillo. A més el diputat ha celebrat la creació d'aquestes conferències com a transmissió de coneixements, "perquè des de les institucions volem donar veu a tots els sectors socials i fomentar una veu plural".

 

Dins d'aquest cicle, per a la primera de les conferències, la delegació de Transparència i Govern de la Corporació provincial ha convidat al reconegut periodista, Jesús Cintora que debatrà amb Roberto Jaramillo sobre "Transparència i llibertat de premsa", que és el títol de la primera de les conferències de l'esmentat cicle. La conferència se celebrarà el dimecres 21 de març a les 18 hores en la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

 

Les pròximes conferències tindran lloc el 25 d'abril amb Jesús Maraña, director de Infolibre i el 17 de maig amb Ana Pardo de Vera, directora de Públic.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet