Versió per a imprimir

Diputació invertirà 196.000 euros en La Canal i el Valle de Ayora-Cofrentes per a donar treball a majors de 55 anys

  • El president, Jorge Rodríguez, i la diputada Conxa García presenten un pla bianual amb una dotació global de 7,3 milions d'euros per a ajudar a aquest col·lectiu a recuperar les seues expectatives de jubilació
  • Els ajuntaments valencians tindran plena autonomia per a decidir la durada i categoria professional dels contractes
Imagen
01/01/2018

La Diputació de València invertirà 196.237 euros en dos anys en els 15 municipis que conformen la Canal de Navarrés i el Valle de Ayora-Cofrentes per a fomentar l'ocupació entre persones majors de 55 anys. Aquesta inversió es realitzarà a través del Pla d'Ocupació de la corporació per a 2017-18, un programa bianual amb una dotació global de 7,3 milions d'euros que facilitarà la creació d'al voltant de 1.000 llocs de treball i que té com a objectiu “ajudar als demandants d'ocupació majors de 55 anys a recuperar les seues expectatives de jubilació”.

 

Les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) a nivell autonòmic i del Servei d'Ocupació Pública Estatal (SEPE) en l'àmbit provincial demostren que aquest col·lectiu “ha resultat especialment castigat per la crisi, lligat a l'atur de llarga durada i vulnerable en la fase prèvia a una jubilació en la qual poden veure clarament minorada la quantia de la seua pensió”, ha explicat Jorge Rodríguez. Segons les dades de l’EPA, s'estaria parlant d'un total de 58.800 majors de 55 anys en situació de desocupació a la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre de 2017.

 

Aquesta anàlisi ha portat a la Diputació a dirigir el Pla d'Ocupació 2017-18 a aquestes persones amb l'objectiu de “alleujar la seua delicada situació laboral en vistes a la jubilació”. El criteri a l'hora de distribuir els 7,3 milions d'euros entre els ajuntaments és el nombre d'aturats que té cada municipi. L'aportació de la Diputació es farà efectiva en dues convocatòries, una de 3.650.000 euros a la fi d'enguany i una altra de la mateixa quantia en el primer trimestre de 2018.

 

Amb aquesta distribució, municipis de la comarca de la Canal de Navarrés com Enguera, amb una taxa de desocupació superior al 15% i més de 200 persones majors de 44 anys en situació de desocupació, rebrà prop d'11.579 euros a la fi d'enguany i una quantitat similar en el primer trimestre de 2018. A Enguera li segueixen Chella, que percebrà més de 9.500 euros; Anna, que rondarà els 8.000 euros i per sota d'aquestes xifres es troben municipis com Navarrés, Bolbaite, Bicorp i Millares que percebran quantitats superiors als 5.000 euros.

 

D'altra banda, la Diputació distribuirà entre els 7 municipis de la comarca del Valle de Ayora-Cofrentes un total de 81.072 euros, atenent a un criteri objectiu com és el nombre d'aturats que té cada municipi, sent Ayora, amb més de 200, la població amb major quantitat d'aturats d'avançada edat, que comptarà amb una subvenció d'11.700 euros enguany i un altre tant a principis de 2018.

 

Li segueixen Jarafuel, amb 40 aturats i una subvenció per part de la corporació provincial de 5.457 euros, Teresa de Cofrentes, amb 30 aturats i 5.093 euros, i Cortes de Pallars amb 20 aturats i una ajuda propera als 5.000 euros. Per sota d'aquesta xifra es troben la resta de municipis que conformen la comarca del Valle de Ayora-Cofrentes i que també han comptat amb ajuda de la Diputació.

 

Totes aquestes quantitats es duplicaran amb la segona convocatòria de l'ajuda, ja que l'aportació de la Diputació, en ambdues comarques, es farà efectiva en dues convocatòries, una de 98.118 euros a la fi d'enguany i una altra de la mateixa quantia en el primer trimestre de 2018.

 

Autonomia dels ajuntaments

 

L'estimació de l'àrea que dirigeix Conxa Garcia és que amb aquest pla la Diputació facilitarà la creació d'un miler de llocs de treball per a majors de 55 anys en els municipis valencians, en funció de la durada i la categoria professional dels llocs de treball que habiliten els ajuntaments.

 

L'autonomia municipal torna a ser l'eix de la gestió de la Diputació, que situa com a beneficiaris d'aquest pla als ajuntaments de la província, que podran recórrer a borses pròpies o al Servef per a cobrir aquests llocs de treball, la durada dels quals i categoria definiran ells mateixos, dins dels mínims fixats per la corporació en les bases del pla, com són contractes d'un mínim de 3 mesos, 30 hores setmanals i salari mínim interprofessional.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet