Versió per a imprimir

Diputació invertirà 255.000 euros en Los Serranos i el Rincón de Ademuz per a donar treball a majors de 55 anys

  • El president, Jorge Rodríguez, i la diputada Conxa Garcia presenten un pla bianual amb una dotació global de 7,3 milions d'euros per a ajudar a aquest col·lectiu a recuperar les seues expectatives de jubilació
  • Els ajuntaments valencians tindran plena autonomia per a decidir la durada i categoria professional dels contractes
Imagen
15/12/2017

La Diputació de València invertirà 254.719 euros en dos anys en els més de 25 municipis que conformen les comarques de Los Serranos i El Rincón de Ademuz per a fomentar l'ocupació entre persones majors de 55 anys. Aquesta inversió es realitzarà a través del Pla d'Ocupació de la corporació per a 2017-18, un programa bianual amb una dotació global de 7,3 milions d'euros que facilitarà la creació del voltant de 1.000 llocs de treball i que té com a objectiu "ajudar als demandants d'ocupació majors de 55 anys a recuperar les seues expectatives de jubilació".

 

Les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) en l'àmbit autonòmic i del Servei d'Ocupació Pública Estatal (SEPE) en l'àmbit provincial demostren que aquest col·lectiu "ha resultat especialment castigat per la crisi, lligat a l'atur de llarga durada i vulnerable en la fase prèvia a una jubilació en la qual poden veure clarament minorada la quantia de la seua pensió", ha explicat Jorge Rodríguez. Segons les dades de la EPA, s'estaria parlant d'un total de 58.800 majors de 55 anys en situació de desocupació a la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre de 2017.

 

Aquesta anàlisi ha portat a la Diputació a dirigir el Pla d'Ocupació 2017-18 a aquestes persones amb l'objectiu d'"alleujar la seua delicada situació laboral en vistes a la jubilació". El criteri a l'hora de distribuir els 7,3 milions d'euros entre els ajuntaments és el nombre d'aturats que té cada municipi. L'aportació de la Diputació es farà efectiva en dues convocatòries, una de 3.650.000 euros a la fi d'enguany i una altra de la mateixa quantia en el primer trimestre de 2018.

 

Un pla que en el cas de Los Serranos distribuirà entre els 19 municipis que integren la comarca un total de 193.471 euros, atenent un criteri objectiu com és el nombre d'aturats que té cada municipi, sent Villar del Arzobispo, amb 120, la població amb major quantitat d'aturats d'avançada edat, que comptarà amb una subvenció de 8.373 euros enguany i un altre tant a principis de 2018.

 

Li segueixen Pedralba, amb 99 aturats i una subvenció per part de la corporació provincial de 7.607 euros, Chelva, amb 71 aturats i 6.587 euros, Tuéjar amb 50 aturats i una ajuda de 5.822 euros i Domeño amb 34 aturats i 5.239 euros. Per sota d'aquesta xifra es troben la resta de municipis que conformen la comarca dels Serrans i que també han comptat amb ajuda de la Diputació.

 

D'altra banda, el Rincón de Ademuz rebrà 61.247 euros d'aquest pla. Per municipis, Ademuz, amb una taxa de desocupació propera al 13% i més de 34 persones majors de 44 anys en situació de desocupació, rebrà 5.239 euros en una primera convocatòria a la fi d'enguany, i un altre tant en el primer trimestre de 2018. A Ademuz li segueixen Castielfabib, que percebrà en aquest primer cobrament més de 4.500 euros; i Casas Bajas, que rondarà els 4.300 euros. Per sota d'aquesta xifra es troben Torre Baja, Casas Altas, Vallanca i la  Puebla de San Miguel.

 

Totes aquestes quantitats es duplicaran amb la segona convocatòria de l'ajuda, ja que l'aportació de la Diputació es farà efectiva en dues convocatòries per als municipis de les comarques de Los Serranos i el Rincón de Ademuz, una de 127.359 euros a la fi d'enguany i una altra de la mateixa quantia en el primer trimestre de 2018.

 

Autonomia dels ajuntaments

 

L'estimació de l'àrea que dirigeix Conxa Garcia és que amb aquest pla la Diputació facilitarà la creació d'un miler de llocs de treball per a majors de 55 anys en els municipis valencians, en funció de la durada i la categoria professional dels llocs de treball que habiliten els ajuntaments.

 

L'autonomia municipal torna a ser l'eix de la gestió de la *Diputació, que situa com a beneficiaris d'aquest pla als ajuntaments de la província, que podran recórrer a borses pròpies o al Servef per a cobrir aquests llocs de treball, la durada dels quals i categoria definiran ells mateixos, dins dels mínims fixats per la corporació en les bases del pla, com són contractes d'un mínim de 3 mesos, 30 hores setmanals i salari mínim interprofessional.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet