Versió per a imprimir

Divalterra aprova per unanimitat el nou Consell que pilotarà el futur de l’empresa

  • L'equip de govern de la Diputació de València queda en minoria en un òrgan que per primera vegada tindrà representació de treballadors i tècnics per decisió política
  • Els 12 membres del nou Consell es reuniran per primera vegada aquest dimecres i seguiran el full de ruta per a la transformació i tancament
Imagen
26/09/2018

Els sis grups polítics amb representació en la Diputació de València han aprovat per unanimitat el nou organigrama de Divalterra i el nomenament dels 12 membres que pilotaran la transformació jurídica i el tancament ordenat de l'empresa. D'aquesta forma, es compleixen els temps del full de ruta que el president de la corporació, Toni Gaspar, va transmetre als treballadors de l'empresa pública aquest mateix mes.

 

Aquest full de ruta contempla l'adopció d'una nova figura jurídica per a gestionar l'empresa, que serà determinada pel nou consell després d'analitzar amb deteniment les conclusions de l'informe encarregat als serveis jurídics de la corporació. Aquest consell, integrat per 12 membres, es reunirà per primera vegada aquest dimecres, en una sessió en la qual quedaran definits els càrrecs directius i s'abordaran els temes ordinaris pendents per a no bloquejar la gestió de l'empresa.

 

El nou Consell de Divalterra tindrà una Presidència, amb un conseller delegat i una gerència, així com un departament de compliment normatiu, el responsable del qual serà triat per majoria reforçada i a través d'un procediment que garantisca el mèrit, la capacitat i la publicitat. La part jurídica quedarà sota la responsabilitat dels serveis generals de la Diputació i la resta d'àrees de gestió estaran al mateix nivell, per sota dels llocs d'adreça.

 

La importància del consens

 

La Junta General de caràcter extraordinari celebrada aquest dimarts ha aprovat el nomenament com a consellers de Mercedes Berenguer, Rafael Soler, Emili Altur, Jorge Ochando, Roberto Jaramillo i Rosa Pérez-Garijo, en representació de cadascun dels 6 grups polítics amb presència en la corporació; Ruth López, presidenta del Comitè d'empresa, com a representant dels treballadors de Divalterra; els tècnics de la institució Pedro Domingo, José Javier Conca, Beatriz Moreno i Mª Eugenia Hernández Gil de Tejada; i el secretari de la corporació, Vicente Boquera. Aquests nomenaments han comptat amb l'única abstenció del diputat no adscrit José Enrique Aguar.

 

Amb aquesta nova composició del Consell de Divalterra, en el qual es mantenen 6 membres i entren altres 6, l'equip de govern provincial queda en minoria per voluntat pròpia, donant per primera vegada veu i vot als representants dels treballadors. L'organigrama aprovat igualment per unanimitat contempla l'eliminació de les dos cogerencies.

 

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha volgut subratllar la importància de la decisió adoptada per la Junta General de Divalterra, que dóna llum verda al futur de l'empresa. Gaspar ha destacat “l'esforç tant dels grups polítics com dels empleats de la Diputació i els treballadors de Divalterra per a aconseguir el consens i buscar una solució definitiva que garantisca les ocupacions” d'una empresa que compta en l'actualitat amb prop de 700 persones en plantilla.

 

El màxim responsable de la corporació provincial no ha volgut posar terminis a la culminació d'aquest procés, que ja depèn del nou Consell, que es posarà a treballar des de hui per a la transformació definitiva de Divalterra en un altre organisme amb una personalitat jurídica diferent a l'actual, la qual cosa suposarà el tancament de l'empresa.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet