Versió per a imprimir

Divalterra participa en una jornada sobre desenvolupament local participatiu a Castelló

  • La sessió ha reunit a responsables de les corporacions provincials de Castelló i València, representants de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, la Conselleria i el Ministeri d'Agricultura i xarxes de grups d'acció local
Imagen
04/12/2019
Divalterra ha participat este dimecres en una jornada sobre Desenvolupament Local participatiu organitzada per la Diputació de Castelló i la Federació per al Desenvolupament Territorial de la Província de Castelló. La sessió ‘El desenvolupament local participatiu i la seua aplicació en el pròxim període 2021-2027’ ha reunit en la seu de la Diputació de Castelló a responsables de les corporacions provincials de Castelló i València, representants de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), la Conselleria i el Ministeri d'Agricultura i xarxes de grups d'acció local.
 
El responsable del Servei de Desenvolupament Local de Divalterra, Fidel García, juntament amb el diputat provincial de Castelló Santiago Pérez, han fet un repàs a les accions desenvolupades per la diputacions provincials de València i Castelló per a dinamitzar el territori i impulsar la promoció econòmica local.
 
En este sentit, Fidel García va informar sobre la creació en la Diputació de València de la delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, dirigida pel diputat Ramiro Rivera. Esta nova delegació s'ha creat per a donar suport a iniciatives de desenvolupament territorial en les àrees rurals de la província de València. Així, en la convocatòria anual, la Diputació de València plantejarà una metodologia centrada en afavorir ajudes a iniciatives de caràcter estratègic relacionades amb el emprendedurisme.
 
D'altra banda, esta delegació servirà per a dinamitzar, desenvolupar i enfortir el sistema de suport social per a millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables i afavorirà també l'accés a l'habitatge.
 
Brigades forestals
 
D'altra banda, s'ha detallat el servei de Brigades Forestals que oferix la Diputació de València, i l'objectiu del qual és contribuir en les tasques de prevenció i extinció d'incendis forestals, un treball que realitza Divalterra amb la seua gestió de les Brigades.
 
Este servei està compost per 56 brigades integrades per prop de 600 efectius, el treball dels quals repercutix en el desenvolupament econòmic dels municipis, especialment les poblacions d'entorns rurals.
 
Xarxa ADL
 
Així mateix, s'ha donat a conéixer el servei de Desenvolupament Local de Divalterra, l'objectiu principal del qual és adoptar i garantir un enfocament estratègic per a la promoció econòmica provincial i el desenvolupament local. En este marc d'actuació, s'estan duent a terme accions destinades a dinamitzar el territori, mitjançant la implantació de xarxes de cooperació i coordinació entre els diferents agents locals implicats, com la Xarxa ADL.
 
Des de Divalterra s'ha apostat per crear una xarxa d'ADL de la província de València, que potencie el paper dels tècnics locals dotant-los d'eines de gestió, formació específica i coordinació tècnica que facilite l'intercanvi de coneixements i bones pràctiques, i la participació en projectes comuns de millora del territori.
 
#DivalterraData
 
Un altre dels projectes clau d'este servei de Desenvolupament Local és la plataforma d'anàlisi #DivalterraData, iniciativa dedicada a l'actualització d'un conjunt d'indicadors provinents de diferents fonts estadístiques oficials. A nivell provincial, es generen de manera trimestral uns informes compostos per un resum gràfic i un altre explicatiu de la conjuntura econòmica i del mercat laboral de la província.
 
Po últim, s'han avançat també alguns dels treballs que s'estan duent a terme sobre Smart Cities, i s'han esmentat també les línies de treball empreses des de Divalterra per a col·laborar amb els grups d'acció local Gal-Galp, així com amb la federació que agrupa els cinc grups d'acció local de la província, Redteval.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet