Versió per a imprimir

Divalterra prepara ja el pla de treball anual de les Brigades Forestals de la Diputació per a 2020

  • Fins al pròxim 15 de desembre, els ajuntaments poden fer les sol·licituds de treball, que es prioritzaran segons els criteris establits per la Comissió de Seguiment
Imagen
22/11/2019

Els ajuntaments valencians poden gestionar ja les sol·licituds de treballs de les brigades forestals de la Diputació de València per a l'any 2020.

 

A través d'un formulari allotjat en el portal web de Divalterra (www.divalterra.es), els tècnics dels consistoris tenen de termini fins al pròxim 15 de desembre per a presentar les seues propostes. Posteriorment a esta data, únicament es consideraran les peticions de treballs puntuals associats a emergències i urgències.

 

Per a facilitar el procés, des de Divalterra s'ha fet arribar a cada ajuntament un informe en el qual es detalla l'estat dels treballs sol·licitats de manera anterior. Així, les actuacions recurrents no requerixen noves sol·licituds; com tampoc les actuacions que no han pogut ser executades durant 2019 a causa de l'alta demanda registrada.

 

Així mateix, a través del visor cartogràfic del Sistema Integrat de Gestió d'Incendis Forestals (SIGIF), els tècnics municipals poden consultar tant els treballs silvícoles de les brigades forestals de la Diputació, com les actuacions programades per les diferents administracions. Això aporta una visió global dels processos i facilita el treball dels tècnics municipals.

 

D'altra banda, Divalterra s'ha posat en contacte amb els ajuntaments que no han sol·licitat treballs de les brigades forestals per a informar-los d'este servei, amb l'objectiu d'arribar a la major quantitat de municipis de la província de València.

 

Avaluació i priorització de treballs

 

Les sol·licituds que es reben en Divalterra són prioritzades per una Comissió de Seguiment, en la qual estan representats el Consorci Provincial de Bombers, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de València i la Direcció de Brigades Forestals de Divalterra.

 

Esta comissió ha establit els criteris per a l'elaboració del Pla de Treball de 2020, en funció de factors com el risc d'incendi forestal, de la presència d'Espais Naturals Protegits, que l'actuació estiga inclosa dins d'un Pla de Prevenció d'Incendis -especialment el local- i de la mena d'intervenció.

 

Així, les actuacions prioritàries es desenvoluparan en àrees recreatives, zones d'elevada afluència i zones d'interfície urbana forestal. D'igual forma, tots aquells treballs que impliquen l'adequació de la vegetació a l'entorn de punts d'aigua o camins forestals i el manteniment o execució d'àrees tallafocs i faixes auxiliars ocuparan la major part del temps de la labor silvícola de les brigades de Divalterra.

 

Per a intervindre en un llit, este haurà d'estar a menys de 50 metres de zones d'interfície urbana forestal i l'ajuntament ha de comprometre's al seu manteniment, ja que en cas contrari, l'actuació no té la mateixa efectivitat.

 

D'altra banda, les actuacions de vigilància en festius i competicions esportives o actes multitudinaris en entorn forestal no es tramitaran mitjançant formulari, sinó a través del Consorci Provincial de Bombers. Tampoc s'adequaran camins o sendes per a competicions esportives ni aquelles inaccessibles per a vehicles, a causa dels problemes que genera per a mobilitzar a la brigada en cas d'emergència.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet