Versió per a imprimir

Divalterra s’integra en la Red de Entidades por el Desarrollo Local (REDEL)

  • L'entitat, d'àmbit nacional, aprova la incorporació de la Diputació de València durant l'Assemblea General que se celebra a Madrid
Imagen
12/12/2019
La Red de Entidades por el Desarrollo Local (REDEL) ha aprovat la integració de la Diputació de València, a través de Divalterra, en aquesta organització dedicada a la promoció del desenvolupament socioeconòmic local als municipis.
 
Així s'ha decidit aquest matí durant la segona jornada de l'Assemblea General de l'entitat, que se celebra a Madrid els dies 11 i 12 de desembre i en la qual participen ajuntaments i diputacions que treballen pel desenvolupament socioeconòmic local.
 
La incorporació de Divalterra a aquesta entitat, després d'haver participat en diverses trobades tècniques presencials i online amb la resta d'associats, permet un coneixement més profund sobre iniciatives dutes a terme en altres territoris.
 
Així mateix, la integració de la Diputació de València servirà també per a donar difusió a les seues pròpies activitats mitjançant l'intercanvi d'experiències i la intervenció en grups de treball per a la definició de possibles projectes en comú.
 
Un dels programes que donarà a conèixer Divalterra és la Xarxa d'Agències de Desenvolupament Local, Xarxa ADL, la qual agrupa a més de 150 entitats locals i supralocals de la província de València.
 
 
Red de Entidades por el Desarrollo Local
 
 
REDEL sorgeix com a resposta a la necessitat de col·laborar i treballar entre les agències locals per a ampliar els coneixements adquirits per l'experiència de cada sòcia / soci i innovar i desenvolupar projectes conjuntament.
 
Aquest organisme està integrat per un conjunt d'Agències de Desenvolupament Econòmic Local i organitzacions que promouen el seu treball en xarxa. Així, inclou algunes de les principals capitals com Madrid, Barcelona, València, Alacant, Saragossa o Palma, entre altres. També reuneix organismes d'àmbit supramunicipal com les diputacions de Barcelona, Tarragona o Burgos, el govern de Navarra o l'àrea metropolitana de Barcelona, junt amb la xarxa d'agències de desenvolupament local del País Basc.
 
 
Desenvolupament local a Divalterra
 
 
El servei de Desenvolupament Local de Divalterra promou activitats destinades a dinamitzar el territori mitjançant la implantació de xarxes de cooperació i coordinació entre els diferents agents locals implicats, així com a través d'institucions públiques i privades implicades en aquest desenvolupament.
 
Entre les seues línies de treball cal destacar la coordinació de la Xarxa Provincial d'ADL’s, als qui es facilita formació especialitzada i eines telemàtiques de gestió, a més de la col·laboració amb els cinc grups d'acció local que operen als entorns rurals i pesquers.
 
Així mateix, des del servei s'ha desenvolupat una plataforma d'anàlisi i estudis que recopila i distribueix dades socioeconòmiques locals, i es col·labora també amb el servei d'Informàtica de la Diputació de València per a la gestió de la iniciativa de SmartCity provincial “ConnectaValencia”.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet