Versió per a imprimir

Egevasa tanca els comptes anuals de 2017 amb una reducció de l’endeutament del grup del 32%

  • El Consell d'Administració de l'empresa mixta amb majoria de capital públic formula el resum de l'exercici amb una disminució del deute de 16 a 10,8 milions i un augment del volum de negoci
  • El Pla Contra la Sequera, del que s'ha informat al consell de Egevasa, serà presentat a l'abril pel president de la Diputació
Imagen
28/03/2018

El Consell d'Administració de l'Empresa General Valenciana de l'Aigua (Egevasa), ha aprovat la formulació dels Comptes Generals i Informe de Gestió de la Societat, corresponents a l'exercici 2017, en les quals es contempla una reducció de l'endeutament de la companyia respecte a l'anterior exercici del 27,17%, la qual cosa suposa passar d'una xifra d'endeutament net de 17.214.000 euros a 12.538.000 euros.

 

En relació a l'informe general de totes les societats que componen el grup, el descens del deute encara ha estat major, passant d'una xifra d'endeutament de 15.988.000 euros a 10.790.000 euros, la qual cosa suposa una reducció percentual del 32,51%. Així mateix, l'import net de la xifra de negocis de la companyia s'ha situat en 39,7 milions d'euros, enfront dels 38,8 milions d'euros de l'exercici anterior, la qual cosa representa un increment del 2,3%.

 

Quant a l'import net de la xifra de negocis del grup s'ha situat en 40,3 milions d'euros, enfront dels 39,4 milions d'euros de l'exercici anterior, la qual cosa suposa un increment del 2,28%.

 

Com a conseqüència d'aquests resultats, la societat ha obtingut en aquest exercici uns beneficis abans d'impostos per un import d'1,8 milions d'euros enfront dels 1,3 milions d'euros de l'exercici 2016. Així, el benefici net de la companyia de l'exercici 2017 s'ha situat en 1,4 milions d'euros, 297.000 euros per sobre de l'exercici anterior.

 

Els comptes anuals de Egevasa han estat formulades amb els vots dels consellers del Grup Socialista, Compromís i els consellers de Global Omnium, la part privada de l'empresa, amb les abstencions de Ciudadanos i el PP. Per la seua banda, l'auditor independent Blázquez Asociados conclou que aquests comptes expressen “la imatge fidel del patrimoni i la situació financera de la Societat a 31 de desembre de 2017”.

 

Pla Contra la Sequera

 

En el Consell d'Administració de Egevasa s'ha informat també de l'engegada del Pla Contra la Sequera de la Diputació de València, que està previst que veja la llum durant el mes d'abril i que estarà coordinat per l'empresa mixta amb majoria de la corporació. El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, serà l'encarregat de presentar aquesta iniciativa que ell mateix va avançar i que “cerca millorar l'eficiència de les xarxes de subministrament i distribució d'aigua potable dels municipis valencians”.

 

En paraules del president, “és molt important que l'aigua no es perda pel camí que recorre dels aqüífers a les aixetes de les nostres cases”. I encara que aquesta sequera afecta principalment als usos agrícoles de l'aigua, el president de la Diputació considera que els sistemes de proveïment d'aigua potable han d'estar “en les millors condicions”, amb la finalitat d’aprofitar al màxim “els recursos hídrics disponibles”. Per a açò, la corporació provincial destinarà en els pròxims dos anys 4 milions d'euros que s'invertiran en obres de millora d'infraestructures hidràuliques.

 

Per la seua banda, el diputat responsable de Egevasa, Voro Femenia, ha destacat que “els comptes han estat recolzades per la totalitat dels consellers de l'empresa, la qual cosa indica el grau de confiança del consell en la nova gestió”. Femenia ha insistit, a més, en la “important tasca que desenvolupa Egevasa en la gestió del cicle hidràulic de l'aigua en els municipis valencians, prestant especial atenció a l'eficiència de les xarxes municipals”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet