Versió per a imprimir

El Butlletí Oficial de València tornarà a ser bilingüe després de set anys

  • El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, anuncia aquesta iniciativa de l'Àrea d'Administració General, que s'engegarà de forma escalonada a partir del dilluns 10 d'octubre
  • La corporació tornarà a obrir les seues portes a la ciutadania aquest cap de setmana, amb motiu de la celebració del dia gran dels valencians, i obsequiarà els visitants amb 'El quadern de la Dipu’
Jorge Rodríguez i Pepe Ruiz en la roda de premsa
06/10/2016

L'any 2009, el Butlletí Oficial de la Província (BOP) va deixar de ser una publicació bilingüe, una pràctica que l'Àrea d'Administració General de la Diputació, dirigida pel diputat Pepe Ruíz, vol reprendre. Així ho ha avançat aquest dijous el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, que ha posat en valor la defensa de la llengua valenciana en vespres de la celebració del 9 d’Octubre. «Com està fent des del principi aquesta Diputació, anteposem els fets a les paraules», ha assenyalat el president.

Rodríguez ha apostat pel respecte cap a les dues llengües oficials de les comarques valencianes i ha destacat la iniciativa de l'Àrea de Pepe Ruiz, que ha acompanyat al president per a fer públic el projecte i anunciar les accions de la Diputació amb motiu del 9 d’Octubre.

La implantació del valencià en el BOP es farà de forma escalonada per fases. La Corporació provincial engegarà aquest nou servei amb mitjans propis, açò és, sense recórrer en cap cas a la contractació externa de les traduccions. Per a açò, es pretén acompassar el previsible increment de la càrrega de treball amb la dotació dels mitjans materials i humans que es requerisca. 

La data triada per a llançar la primera fase del pla és el 10 d'octubre, ja que el butlletí no es publica el Dia de la Comunitat Valenciana per ser festiu. En aquesta primera etapa, seran els anuncis de la Diputació els que apareixeran en els dos idiomes oficials.
 

En una segona fase, a més dels anuncis de la Diputació, els dels ajuntaments també s'incorporaran al nou BOP bilingüe. En el cas de les localitats més xicotetes, que no compten amb mitjans suficients per a elaborar els seus anuncis en les dues llengües oficials, la Diputació està estudiant les possibles formes de col·laboració que permeten solucionar aquesta manca. 

El diputat responsable de l'Àrea d'Administració General ha destacat la col·laboració del personal de la impremta provincial, del BOP i de la Unitat de Normalització Lingüística «l'esforç i dedicació de la qual està sent fonamental per a portar avant aquest projecte», ha dit Pepe Ruiz.

Portes obertes i obsequi als visitants

Amb motiu de la celebració del dia gran dels valencians, la Diputació tornarà a obrir les seues portes a la ciutadania aquest cap de setmana, perquè puguen conéixer d'a prop els tresors històrics i el patrimoni cultural dels palaus de la Batlia i la Scala, on desenvolupen la seua tasca de govern els diputats provincials. 

Després de l'èxit del cap de setmana passat, amb més de 7.000 visites, les portes de la Diputació de València tornaran a obrir-se el dissabte de 9.00 a 20.00 hores i el diumenge de 17.00 a 20.00 hores, ja que durant el matí es concentra el gruix dels actes de celebració del 9 d’Octubre. 

Els visitants rebran un exemplar d'El quadern de la Dipu, un manual didàctic enfocat a escolars i persones majors que explica els serveis que ofereix la Diputació i la història de la corporació, que s'escriu des de la Constitució de Cadis. El Quadern és un avançament del Catàleg de Serveis que publicarà la Diputació en les pròximes setmanes, una eina molt útil per a alcaldes i ciutadans, que podran consultar en aquesta guia tots els programes i ajudes que es poden tramitar.

Finalment, i en vespres del 9 d’Octubre, la Diputació ha posat a la disposició de tots els ajuntaments i ens locals de la província la seua imatge per al dia gran dels valencians, dissenyat pel despatx valencià Quevienelcoco. Els diferents formats es poden descarregar del portal www.dival.es i adaptar-los amb escuts i logos dels municipis. 
 

* Material audiovisual disponible en el ftp

Declaracions Jorge Rodríguez
Declaracions Jorge Rodríguez
Roda de premsa 9 d'Octubre
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet