Versió per a imprimir

El Col·legi d'Advocats de València busca el suport de la Diputació per a donar assessorament jurídic a estrangers

  • El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, es reuneix amb el degà Rafael Bonmatí per a tractar la pròrroga del servei d'intermediació amb els col·lectius “més desfavorits”
Imagen
26/10/2017

“Hem provat la sensibilitat que tenim des de la Diputació pels drets dels estrangers”, ha resumit el diputat de Cooperació, Emili Altur, després de la seua eixida de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València (ICAV). El representant provincial s'ha reunit amb el degà Rafael Bonmatí per a tractar la pròrroga del servei d'orientació jurídica per a ciutadans sense recursos, a més d'ampliar-la al Centre d'Internament per a Estrangers (CIE).

 

Durant la trobada, Altur i Bonmatí han discutit els detalls per a estendre el servei d'intermediació hipotecària, finançat des de 2016 per la Diputació de València. El degà del col·legi ha mostrat les dades i estadístiques “que avalen el seu bon funcionament per a la protecció de deutors sense recursos i la mediació entre les famílies”.

 

“Estem compromesos a repetir el conveni amb els advocats del Centre de Mediació, i al seu torn ampliar aquest servei per a immigrants”, ha comentat Altur. Aquest servei es ve facilitant, segons indica l'informe del Servei d'Orientació Jurídica (SOJ), tres dies a la setmana per un grup de voluntaris del col·legi d'advocats en el CIE de València. Així mateix, el delegat de Cooperació Municipal ha incidit en la necessitat de “protegir els drets humans, sobretot cap als col·lectius més desfavorits”.

 

El degà ha traslladat a Altur la “precarització” laboral i la necessitat de regularitzar l'assistència prestada als estrangers la qual, a més d'informar als mateixos de la seua situació jurídica, detecta tambél'existència de menors d'edat indegudament considerats majors i possibles víctimes de tracta d'éssers humans.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet