Versió per a imprimir

El col·legi IVAF-Luis Fortich de la Diputació és un dels més demandats de València

  • El centre educatiu de la corporació provincial és el segon més sol·licitat en la ciutat de València i ocupa el lloc 16 dels col·legis amb major acceptació de la Comunitat Valenciana
  • És un centre públic que gestiona la Diputació i que està declarat Centre d'Integració Preferent per a alumnes amb deficiència auditiva
  • El director, Jordi Iranzo, destaca que el centre ofereix “un póker d'idiomes amb castellà, valencià, un bon percentatge de classes en anglès i llengua de signes”
Imagen
09/06/2018

El col·legi IVAF-Luis Fortich, que depèn de la Diputació de València, és el segon centre més demandat en la ciutat de València i, a més, ocupa el lloc 16 entre els més sol·licitats a la Comunitat Valenciana. Són dades que ha fet públics la Conselleria d’Educació, una vegada publicades les llistes d'admissió d'alumnes per al pròxim curs.

 

Per al director del centre, Jordi Iranzo, “veure al col·legi en eixa posició ha sigut tota una sorpresa, però, sobretot, un orgull”. “Som un centre xicotet, per això encara és més satisfactori veure que la labor que fem cada dia rep aquesta resposta tan positiva de les famílies”, assegura.

 

El col·legi IVAF-Luis Fortich està declarat Centre d'Integració Preferent per a alumnes amb deficiència auditiva i acull a xiquets amb aquest problema des dels primers mesos de vida. “La nostra filosofia és que tots els alumnes cresquen en igualtat d'oportunitats”, explica Iranzo. De fet, en les aules del centre, xiquets oients i amb dificultats auditives –tres en cada unitat– comparteixen classe. “La integració, lluny del que al principi es puga pensar, és natural. Els xiquets creixen junts, sense prejudicis i amb total normalitat. Veuen la discapacitat amb una sensibilitat i un respecte envejables”, explica el director.

 

Serveis multidisciplinaris

 

En el centre treballen professionals especialitzats en diversos àmbits: atenció primerenca en audició i llenguatge des de 0 anys, pedagogia terapèutica, assistència en informàtica i anglès, així com personal format en sistemes aumentatius i alternatius de comunicació i implants coclears.

 

Segons Jordi Iranzo, “el curs que ve va a ser un dels centres públics amb més percentatge de classes en anglès”. De fet, assegura, té “póker d'idiomes”. “Ací els alumnes aprenen castellà, valencià, anglès i llengua de signes”, explica.

 

Història del centre

 

Els orígens del col·legi es remunten a l'any 1944 quan la Diputació de València es va fer càrrec de l'Institut Valencià de persones sordmudes, institució fundada en 1886 amb la finalitat de rehabilitar i estendre l'educació als qui patien deficiència auditiva. Des de llavors, la corporació provincial ha vingut potenciant les activitats escolars i va dotar al centre dels mitjans personals i materials necessaris per a promoure la integració sociolaboral de les persones sordes.

 

En paraules de la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, el projecte que existeix en el Luis Fortich és "un clar exemple de la idea que ningú quede en el camí, i una mostra de l'aposta d'aquesta Diputació per l'educació inclusiva”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet