Versió per a imprimir

El diputat de Cultura, Xavier Rius, participa en el Consell Municipal de Macastre

  • Una experiència de cohesió social i cultural que podrà ser extrapolable a altres municipis que desitgen constituir els seus propis plans d'acció cultural
  • Xavier Rius: “Els plans municipals d'acció cultural poden servir per a dotar d'estabilitat les polítiques culturals”
Imagen
11/02/2020

A instàncies de la corporació municipal, s'ha convidat al diputat del Àrea de Cultura, Xavier Rius, a formar part del Consell Municipal de Cultura d’este municipi de la Hoya de Buñol. Esta reunió ha servit per a presentar a tots els membres del Consell, i que tenen com a objectiu principal delimitar l'àmbit d'actuació cultural del municipi amb una perspectiva de treball a diversos anys vista.

 

El diputat de Cultura ha manifestat el seu agraïment, i ha assenyalat que la seua participació no té únicament un caràcter simbòlic, sinó que a més desitja contagiar-se del bon ànim i de les bones idees de Macastre per a poder extrapolar a altres Plans d'Acció Cultural tota aquella experiència que resulte positiva. Així, tal com Rius ha transmés en la seua intervenció: «Ja estem preparant al costat de tècnics i altre equip de l'àrea de Cultura, un programa d'estímul perquè els municipis constituïsquen en breu els seus propis consells de cultura i puguen presentar plans d'acció que doten d'estabilitat les programacions culturals municipals».

 

En esta segona reunió del Consell s'ha procedit a presentar als més de vint membres, tant del municipi, comarca i altres persones vinculades al món de la cultura en diferents disciplines, així com a definir els òrgans consultius especialitzats que abordaran els estudis i propostes encaminats a presentar un Pla d'Acció Cultural.

 

Macastre sempre ha tingut una especial vinculació amb la cultura i les arts, ja que entre altres coses, va ser lloc de residència de molts escriptors de la Reinaxença, com Teodor Llorente. Compta a més amb una banda de música amb una altíssima participació ciutadana i que en diverses ocasions ha pogut actuar fora de les nostres fronteres.

 

Els membres del Consell municipal de Cultura han esbossat les primeres idees que s'aniran plasmant en un pla d'actuació a més llarg termini. S'ha destacat entre altres coses, l'interés per la recuperació de la memòria oral dels majors, la reivindicació de les falles que són les últimes que se celebren en territori valencià, la recuperació del patrimoni gastronòmic, un projecte de dansa al carrer i el desig de conformar una cultura estretament vinculada al medi ambient i als valors socials.

 

Xavier Rius ha manifestat la seua gran satisfacció en comprovar en primera persona la gran inquietud i participació en este Consell Municipal de Cultura de Macastre.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet