Versió per a imprimir

El diputat de Transparència participa en la celebració del Dia del Dret a Saber

  • Roberto Jaramillo: “Estem creant les estructures i els fonaments reals per a desenvolupar una política estratègica en aquesta legislatura en matèria de govern obert, transparència, participació i rendició de comptes”
Imagen
29/09/2015

El diputat de Transparència en la Diputació de València, Roberto Jaramillo, va participar ahir en la celebració del XIII Dia Internacional del Dret a Saber, que es commemora el 28 de setembre i organitza per cinqué any consecutiu l’Associació Ciutadania i Comunicació ACICOM.

Jaramillo va formar part com a ponent de la taula redona celebrada, amb la col·laboració de la Universitat de València, al Col·legi Major Rector Peset, per a reflexionar i promoure el progrés en l’èxit del dret a saber o el dret d’accés a la informació, «un dret humà reconegut en diversos instruments jurídics nacionals i internacionals», segons l’organització.

En l’acte representants institucionals i d’organitzacions civils de València van poder conéixer els projectes dels governs respecte d’això, a més d’escoltar propostes i suggeriments dels ciutadans, a fi de fixar objectius per a avançar en el camí cap a governs més oberts i transparents, potenciant l’avanç en la cultura del dret a saber.

«En arribar al govern, ens trobem que pràcticament no hi havia res realitzat en matèria de transparència, per la qual cosa en un parell de mesos estem havent d’assumir i alinear-nos a la legislació heretada i que complirem, per a la qual cosa estem treballant contrarellotge», va manifestar el diputat de Transparència.

«I, al mateix temps, estem creant les estructures i els fonaments reals per a poder desenvolupar una política estratègica en aquesta legislatura en matèria de govern obert, transparència, participació i rendició de comptes.»

Per a això, segons va explicar, es treballarà col·laborativament amb un projecte en xarxa amb les ciutats del canvi i hi sumaran la ciutadania organitzada i no organitzada des de la concepció del projecte i pla estratègic.

Jaramillo, finalment, va destacar: «Som conscients del moment històric que estem vivint i que l’objectiu és treballar per un verdader projecte d’innovació social i democràtic. Un projecte que té com a fi primer i últim l’apoderament ciutadà, és a dir, el que la ciutadania assolisca el poder real d’influir permanentment en les qüestions públiques que l’afecten i interessen».
 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet