Versió per a imprimir

El diumenge finalitza la campanya mediambiental de la Diputació amb la Fira Ecoart a la Llosa de Ranes

  • El diputat de Medi Ambient, Salvador Enguix, ha declarat que «esta campanya ens ha permés informar la població, de forma directa i divertida, sobre la importància del reciclatge dels aparells elèctrics i electrònics i els beneficis ambientals que tenen els xicotets gestos, com ara la segregació en origen dels residus»
Imatge d'una de les fires
29/09/2012

 

La Fira Ecoart, que se celebra este diumenge a la localitat de la Llosa de Ranes, és una activitat itinerant, està oberta als veïns dels municipis i consistirà en una fira de temàtica ambiental composta per un total de dotze carpes i díhuit monitors. Esta activitat gratuïta i de lliure accés pretén fomentar el reciclatge dels RAEEs per mitjà de les diferents activitats lúdiques, i ha permés també premiar amb regals els assistents que han depositat en el punt d’intercanvi aparells elèctrics en desús.

 

La participació ciutadana ha sigut de vital importància en l’èxit de la campanya i el seu èxit s’ha materialitzat amb l’arreplegada de huit mil quilograms de xicotets aparells elèctrics i electrònics aportats pels ciutadans, els quals s’han traslladat a l’una planta de tractament de RAEEs per a descontaminació i reciclatge.

 

La fira Ecoart, ha comptat amb les activitats següents:

 

· Parada de tallers: Es van muntar dues parades de tallers en cada una de les quals es confeccionar granadures, clauers i jocs amb RAEEs, per a conscienciar que els residus, si són retirats correctament, poden tindre altres usos després del seu reciclatge.

· Parada de dibuix: Per als més menuts es va disposar una taula en la qual podien pintar i dibuixar Telerin, la mascota del projecte Ecovitrum.

· Parada pintacares: En este parada es pintava la cara dels xiquets amb motius relacionats amb la temàtica que s’havia de tractar: una pereta, una tele, etc.

· Parada d’intercanvi: El públic assistent entregava un residu i a través d’una ruleta se li entregava un premi.

· Parada de desmuntatge: En la qual es desmuntaven aparells elèctrics i s’indicava quines parts podien ser aprofitades i quines parts havien de ser rebutjades, com també la seua destinació correcta.

· Taller d’art: Es va fer un xicotet taller d’art en el qual es creaven «xicotetes obres» amb restes d’aparells elèctrics i electrònics, la finalitat del qual era demostrar que els residus es poden reconvertir sempre en alguna cosa diferent  i no tenen perquè rebutjar-se.

· Contacontes: Contacontes amb una duració aproximada de quaranta minuts.

· Activitat Tu Eres l’Estrela: Es va crear un escenari en el qual, a través d’una cambra i un entrevistador, es feien unes preguntes breus relacionades amb els RAEEs.

· Joc o gimcana: Amb relació amb la generació, la reutilització i el depòsit dels residus d’aparells elèctrics i electrònics es va desenvolupar una gimcana en la qual, a través de proves, se’ls ensenyaven conceptes diferents.

El diputat de Medi Ambient, Salvador Enguix, ha declarat que «esta campanya ens ha permés informar la població, de forma directa i divertida, sobre la importància del reciclatge dels aparells elèctrics i electrònics i els beneficis ambientals que tenen els xicotets gestos, com ara la segregació en origen dels residus».

 

«L’objectiu de la campanya s’ha centrat a informar la ciutadania sobre els mitjans que hi ha als seus municipis per al reciclatge dels aparells elèctrics i electrònics, i d’esta manera evitar en un futur pràctiques roïnes dutes a terme pels ciutadans, com són el depòsit d’estos residus en els contenidors de fem orgànic o els abocaments il·legals», ha asseverat el diputat provincial. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet