Versió per a imprimir

El Escalante estrena el seu primer espectacle circense

  • El teatre depenent de la Diputació de València presenta ‘YOLO’, amb el qual xiquets i xiquetes valencianes descobriran “un nou circ, innovador i sorprenent”
  • La diputada Rosa Pérez Garijo destaca que aquesta obra facilita “l'accés de nous professionals i garanteix la presència dels diferents llenguatges escènics”
Imagen
29/11/2018

El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, presenta YOLO, una obra que pretén ser el somni d'algú fet realitat. YOLO, acrònim de ‘You Only Live Once’, és un espectacle de circ ple d'energia, força i ritme que pretén celebrar la vida i propiciar la força i la determinació necessàries per a trobar l'alegria.

 

Amb un destacat perfil pedagògic, el muntatge es posarà en escena des del 28 de novembre fins al 23 de desembre en el Teatre Martín y Soler del Palau dels Arts. El Teatre Escalante aposta per una gran producció valenciana, creada per la Companyia Lucas Escobedo i en la qual intervindran un grup d'artistes autòctons amb sòlides trajectòries en el circ, el teatre i la música. Les entrades per a totes les funcions escolars estan esgotades des de fa mesos.

 

En paraules de la diputada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, “amb la nova etapa del Escalante adquiríem el compromís de facilitar l'accés de nous professionals al nostre projecte i de garantir la presència dels diferents llenguatges escènics”. Pérez Garijo assenyala que amb YOLO “entra el circ en el Escalante, en un espectacle amb el qual podem descobrir la tenacitat amb la qual treballen els artistes de circ i els valors que aquesta disciplina pot aportar als nostres xiquets i joves”.

 

Per la seua banda, el director artístic del teatre, Josep Policarpo, destaca que “el Escalante serà la primera institució valenciana que farà una producció estrictament de circ”. “Crec que teníem un deure amb el món circense, un àmbit que s'ha consolidat artísticament en els últims anys, i hi ha un grup d'artistes valencians que s'han format en l'estranger i que han tingut molt poques oportunitats de mostrar el seu treball en el nostre territori”, ha afegit Policarpo.

 

Un cant a la vida

YOLO és un crit de lluita que inundarà el pati de butaques del Martín y Soler d'energia i il·lusió. Acrobàcies, llançaments impossibles, malabarismes o tècniques aèries són alguns dels elements que cobraren protagonisme en l'escenari junt amb la música, que ha estat composta excepcionalment per a aquest espectacle.

 

“Des del principi sabíem que la música seria una gran protagonista, al mateix nivell que el circ. Hem treballat a partir de diferents estils musicals i circenses, amb la finalitat d'oferir una proposta dramatúrgica que arribe a tots els públics”, explica el director de l'obra, Lucas Escobedo. Per la seua banda, la directora musical i actriu, Raquel Molano, apunta que “s'han utilitzat dos poemes de Goytisolo i Celaya, dos cants tradicionals de Mallorca i Noruega, percussió corporal, blues o influències amb Silvia Pérez Cruz i Ella Fitzgerald”.

 

L'espectacle s'articula al voltant de l'exhibició de diferents disciplines de circ, presentades cadascuna d'elles amb una poètica particular que aprofundeix en el simbolisme de cada número, és un viatge d'emocions a través de la música i el circ. L'espectacle se sustenta també amb la reivindicació de valors com l'autoconfiança, la solidaritat, el risc o la perseverança.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet