Versió per a imprimir

El Magnànim presenta 'Poesia i identitat', de Jordi Julià, a la llibreria La Central de Barcelona

  • L’acte pretén obrir una via de promoció i distribució dels llibres de la institució més enllà de les comarques de València
Imagen
28/02/2017

El passat 23 de febrer, la llibreria La Central de Barcelona va acollir la presentació del llibre Poesia i identitat. Formes de despersonalització en la lírica moderna, de Jordi Julià, publicat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació de la Diputació de València.

 

A més del director de la Institució Alfons el Magnànim, Vicent Flor, i de l’autor del volum, Jordi Julià, també participà en l’acte Jordi Llavina, poeta guardonat amb el Premi València de poesia en valencià l’any 2007 per Diari d’un setembrista, editada per l’editorial Bromera. El públic assistent va gaudir amb un diàleg al voltant del contingut del llibre i dels seus trets fonamentals i característics.

 

El llibre parla de la importància de la “despersonalització” del poeta en el segle XX front a la importància del jo en la poesia del Romanticisme. L’autor pretén abocar llum a la problemàtica de la identitat en la poesia de l’últim segle. L’obra de Julià va ser la guanyadora del premi València d’Assaig que convocà, per primera vegada, la Institució Alfons el Magnànim en 2016.

 

La importància de l’acte de presentació resideix en què Poesia i identitat s’ha convertit en la nova política de presentació dels llibres del Magnànim més enllà de les comarques de València, amb actes ja celebrats a Alacant, Castelló i Barcelona. D’aquesta manera es continua avançant amb l’objectiu d’ampliar les fronteres de la Institució, buscant la promoció i la difusió dels llibres publicats pel Magnànim en els territoris del valencià i del castellà. Així ho deixà clar el director de la Institució, Vicent Flor, durant l’obertura de l’acte, on remarcà la importància d’aquesta presentació i de «continuar construint ponts de comunicació i col·laboració entre València i Catalunya», que constitueix un «corredor mediterrani cultural». 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet