Versió per a imprimir

El Magnànim publica «Poesies i proses valencianes», el més complet volum de Teodor Llorente

  • El professor Rafael Roca recull en aquest volum un total de 150 composicions líriques i una vintena d’escrits en prosa, entre els quals es troben alguns textos de l’autor de la Renaixença inèdits fins el moment
Imagen
07/03/2017

Aquest properdijous, 9 de març, a les 19.30 hores, la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presenta el llibre Poesies i proses valencianes, de Teodor Llorente, fruit d’una acurada selecció de composicions i escrits del prohom de la Renaixença valenciana realitzada per Rafael Roca. L’acte tindrà lloc a l’aula capitular del Centre Cultural del Carme i està prevista l’assistència, acompanyant a Roca, del diputat de Cultura, Xavier Rius i del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

 

El volum recull cent cinquanta-una composicions líriques i vint escrits en prosa —entre articles, pròlegs, discursos…— que el converteixen en l’obra ‘llorentina’ més completa que no s’haja publicat mai abans, ja que incorpora textos inèdits fins ara que són fruit de les recerques més actuals. La selecció, presentada de manera cronològica per mostrar l’extensa i prolífica trajectòria del patriarca de la Renaixença, ha sigut confeccionada amb voluntat de difusió, amb la intenció de «fer accessible l’obra ‘llorentina’ a un gran nombre de persones i, per tant, trencar aquella tràgica discontinuïtat en el coneixement i el reconeixement de les grans figures de la tradició literària valenciana», apunta Francesc Pérez i Moragón a la presentació que encapçala el volum. D’acord amb aquesta voluntat divulgativa, Josep Enric Estrela i el mateix Rafael Roca han realitzat la modernització lingüística dels textos de Llorente. 

 

Teodor Llorente Olivares (València, 1836-1911) fou periodista, traductor, historiador, assagista, crític literari i artístic, cronista de viatges, polític i poeta. Fou el membre més reconegut de la Renaixença valenciana.

 

El volum ha comptat amb la coordinació de Rafael Roca (Alaquàs, 1971), doctor en Filologia Catalana, professor de la Universitat de València, historiador i estudiós de la Renaixença valenciana especialitzat en la figura de Teodor Llorente.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet