Versió per a imprimir

El model formatiu de tècnics i càrrecs de la Diputació desperta l'interés d'altres administracions

  • La cap del servei de Formació, Eva Navarrete i l'Oficial Major, Juan Jiménez, representen a la corporació en la VII trobada de representants de formació dels diferents ens públics
Imagen
27/04/2018

La Diputació de València ha participat en la VII trobada entre representants de formació de les diputacions, ajuntaments, consells insulars i comunitats autònomes uniprovincials, celebrat a Eivissa i presidit per la consellera d'Interior local, Marta Díaz, i el director de l'Institut Nacional d'Administració Pública (INAP), Manuel Arenilla, organitzadors d'una trobada en el qual han intervingut la cap de servei de Formació de la Diputació de València, Eva Navarrete, i l'Oficial Major, Juan Jiménez.

 

Aquest tipus de trobades serveixen per a fer una posada en comú entre les diferents administracions i definir les estratègies a desenvolupar quant a l'actualització de normativa i capacitació pràctica formativa. En aquest context, la iniciativa pionera de la Diputació de València en matèria formativa ha despertat l'interés dels representants d'altres administracions públiques presents en la trobada d'Eivissa.

 

En aquest sentit, la Diputació de València ha presentat en aquest fòrum formatiu nacional el programa DIVALDirectia. Un itinerari de formació dirigit a directius de les diferents àrees de gestió de les entitats locals de la província, com a caps de servei i de secció, secretaris, interventors i tècnics d'Administració General en els ajuntaments, així com càrrecs electes.

 

La finalitat d'aquest programa impulsat per la Diputació és reflexionar sobre el nou escenari de la gestió pública i crear un espai de diàleg que afavorisca la pràctica professional; oferir una visió àmplia i pràctica de l'impacte de la nova normativa sobre matèries concretes; i proporcionar coneixements i eines de millora i innovació pública, que afavorisquen la seua aplicació en contextos reals de treball.

 

Amb motiu de l'aprovació de les lleis 39 i 40 de Procediment Administratiu i Règim Jurídic de les Administracions Públiques, els directius es formen en les novetats que introdueixen aquestes lleis, així com en aspectes com la gestió electrònica en l'àmbit administratiu, la gestió pública de les persones en les entitats locals, el lideratge en el marc públic, i casos d'èxit, entre altres qüestions. La formació està homologada per l'IVAP (Institut Valencià d'Administració Pública).

 

La cap del servei de Formació, Eva Navarrete, ha assenyalat que: "des de la Diputació de València apostem per la creació d'una xarxa de professionals formats, innovadors i connectats, capaços de millorar i crear valor afegit en els serveis públics locals".

 

Navarrete ha definit la iniciativa de la Diputació com "un projecte innovador en els plans de formació de la corporació", que està estructurat en set mòduls amb un total de 200 hores lectives on els continguts s'estructuren al voltant de quatre eixos temàtics, que conviden en primer lloc a reflexionar, per a després actualitzar coneixements, liderar el canvi i posar en pràctica les millores apreses durant tota la formació.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet