Versió per a imprimir

El moviment associatiu comparteix amb la Diputació els seus reptes i problemes actuals

  • L'àrea de Joventut de la corporació provincial organitza la segona trobada ‘Futur en Comú’ que aglutina als representants de les principals associacions nacionals i locals de caràcter social
Imagen
08/06/2018

La Diputació de València s'ha convertit en seu de la segona trobada ‘Futur en comú’, un acte impulsat per l'àrea de Joventut que ha reunit a representants del teixit associatiu provincial ja representants de moviments d'àmbit nacional per a debatre sobre el futur de les associacions i els reptes de l'associacionisme actual. La trobada ha sigut inaugurada per la responsable de l'àrea, Isabel García, qui per segon any consecutiu ha destacat la importància d'aquests col·lectius en la conjuntura social actual.

 

García ha destacat la funció indispensable de les institucions per a recolzar al moviment associatiu. “Hem de convertir-nos en una espècie de sindicats de les associacions i ser capaces de traslladar les seues reivindicacions històriques i ajudar-les a donar-se a conèixer a la ciutadania”, ha afirmat la diputada.

 

Durant la trobada, representants d'associacions com a Moviment contra la Intolerància, Assemblea de Cooperació per la Pau o Dones per a l'Esport Professional (AMDP) han posat en relleu alguns dels principals reptes de futur per al moviment associatiu. La deconstrucción de la burocràcia, la millora dels espais de participació o l'eradicació de les pràctiques incorrectes en el voluntariat han sigut algunes línies d'actuació per a un millor funcionament del teixit associatiu.

 

Els ponents també han assenyalat com a exigències ineludibles un canvi legislatiu perquè les associacions siguen equiparables a altres institucions com els sindicats. Unes altres de les peticions han sigut que es pose fi al clientelismo institucional, que els partits polítics no utilitzen a les associacions com a corretges de transmissió o un suport sincer de les administracions públiques.

El movimiento asociativo comparte con la Diputació sus retos y problemas actuales
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet