Versió per a imprimir

El Museu de la Festa d’Algemesí mostra els trenta anys de toreig del Soro

  • La Diputació i el Museu Taurí de València coŀlaboren en esta mostra, que romandrà oberta fins al 31 d’octubre
  • La inauguració va comptar amb la presència del diputat d’Assumptes Taurins, Isidro Prieto, l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramon García, i el comissari de l’exposició, Paco Delgado
Imatge de la inauguració
26/09/2012

 

La Diputaciói el Museu Taurí de València han patrocinat l’exposició sobre el Soro que es mostra en el Museu de la Festa d’Algemesí des d’ahir i que romandrà oberta al públic fins al pròxim 31 d’octubre.

 

La inauguració va comptar amb la presència del diputat d’Assumptes Taurins de la Diputació de València, Isidro Prieto, l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramon García, el president de la comissió taurina d’Algemesí, Francisco Rubio, el comissari de l’exposició, Paco Delgado, la directora del Museu Taurí de València, Flaminia Guayart, i el crític taurí Carlos Bueno.

 

La mostra commemora el 30 aniversari de l’alternativa de Vicente Ruiz, el Soro, que va rebre el 14 de març de 1982 de mans de Paco Camino, i recorda especialment els anys en què esta figura del toreig féu ressorgir l’afició del públic valencià.

 

La mostra arreplega objectes i peces clau en la trajectòria del matador valencià, com ara vestits de llums, trofeus, caps de bous, trastos de torejar, premis, records, cartells i capes de passeig, així com una cronologia fotogràfica i històrica de la seua carrera.

 

El destre de Foios va torejar la darrera correguda en 1994 i es retirà de les places a causa d’una greu lesió de genoll, encara que recentment ha manifestat que vol tornar a les arenes la pròxima temporada.

 

Peces cedides pel Museu Taurí de València

 

El Museu Taurí, pertanyent a la Diputació de València, ha cedit per a l’exposició del Soro  el vestit de llums que Vicente Ruiz va utilitzar el dia de la seua alternativa a València i el de la seua confirmació.

 

També hi ha una capa de passeig que el Soro portà la vesprada de la confirmació de la seua alternativa a Madrid, el 21 de maig de 1982; el cartell de les corregudes falleres de 1982; el cartell de la Fira de Setembre de Pozoblanco de 1984, on Paquirri va patir una cornada mortal; el programa que anuncia el mà a mà de José María Manzanares i Vicente Ruiz, el Soro, el 12 de maig de 1985 en la plaça de bous de València, així com diverses peces per al muntatge de l’exposició.

  

El Museu Valencià de la Festa

 

Algemesí, en coŀlaboració amb la Diputació de València, va inaugurar el 6 de setembre del 2002 el Museu Valencià de la Festa. Este centre està ubicat en el convent de Sant Vicent, edifici renaixentista construït pels dominics el 1590. Entre les parts més destacades figura la dedicada a la història, la indumentària i la música d’un dels monuments intangibles més representatius i significatius del fet cultural valencià: la festa de la Mare de Déu de la Salut, elegida recentment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet