Versió per a imprimir

El Museu de Prehistòria posa en circulació el 'Carnet dels valors del Patrimoni' per a la Nit dels Museus

  • El centre expositiu de la Diputació de València ha preparat per a la gran nit dels museus una completa programació de visites i activitats sota el lema “Els valors del Patrimoni. Molt a veure! Molt en joc!”
Imagen
19/05/2017

Demà dissabte, 20 de maig, se celebra la Nit Europea dels Museus. El Museu de Prehistòria de la Diputació de València ha preparat una jornada temàtica perquè tant els visitants habituals dels museus com aquells que desitgen acostar-se a participar en aquesta celebració troben un espai obert amb propostes vàlides per a tots els públics.


Des de les 21:30 hores fins a la 1:30 hores de la matinada s'engeguen tots els engranatges del museu perquè, des de l'entrada fins a la finalització, el públic conega i senta “Els valors del Patrimoni”, que és el lema triat pel Museu de Prehistòria per a aquesta Nit dels Museus 2017. 

 

I d'altra banda, presenta quatre activitats sobre els valors del patrimoni perquè hi ha “Molt en joc!”. A través de quatre jocs, els visitants descobriran els valors del Patrimoni per a la formació de la identitat, el desenvolupament socioeconòmic, la protecció del mitjà cultural i natural, i el foment de la cultura de la pau en la societat. 

 

Com a complement a aquesta programació, s'ha previst que la cafeteria i llibreria de la Beneficència estiguen obertes durant la nit per a donar servei als visitants.


Carnet dels valors del Patrimoni


Els visitants que realitzen almenys quatre de les nou propostes que presenta el Museu de Prehistòria durant la Nit dels Museus, obtindran una de les publicacions o cartells editats pel centre museístic de la Diputació de València, fins a finalitzar existències.Sota el lema “Els valors del patrimoni. Molt a veure” s'han preparat cinc visites a les sales d'exposicions on el públic pot conèixer millor amb l'explicació dels arqueòlegs i conservadors, les Societats prehistòriques, Cultura ibèrica, Món romà, Història dels diners i Arquitectura Talayótica.


El visitant podrà realitzar fins a un màxim de tres visites de 30 minuts de durada al llarg de la nit, presentant el tiquet que es dispensarà en el punt d'informació del Museu a partir de les 21:30 h.


D'altra banda, el Museu de Prehistòria convida a participar en una novetat exclusiva creada per a la Nit dels museus: “Els valors del patrimoni. Molt en joc”.


Els tècnics del Museu de Prehistòria proposen tallers conceptuals per a una nit familiar a través de quatre jocs en els quals els visitants descobriran els valors del Patrimoni per a la formació de la identitat, el desenvolupament socioeconòmic, la protecció del mitjà cultural i natural, i el foment de la cultura de la pau en la societat.


En cada joc hauran de seleccionar objectes que puguen representar a la nostra societat en el futur, crear un slogan per a promocionar el Patrimoni, construir arquitectures talaiòtiques a partir de l'encaix de peces de considerables dimensions, o contribuir amb el seu poema en la construcció simbòlica, d'un filat per la veritat i la reconciliació entre els pobles.

L'objectiu d'aquestes propostes és, a través de la diversió, reforçar el valor que té el Patrimoni, conèixer com un objecte en ús arriba a convertir-se en un valor patrimonial, reivindicar la diversitat cultural, acostar-se a una cultura de conciliació i pau, protegir els paisatges culturals, etc.


Per descomptat, està previst un photocall on quedarà plasmat en imatges les persones que van a passar la nit en el museu i les seues opinions. I, finalment, el Museu de Prehistòria convidarà a contestar una enquesta de satisfacció sobre la Nit dels Museus, on fan constar que “necessitem la teua opinió per a millorar”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet