Versió per a imprimir

El Museu de Prehistòria prepara nous procediments d’higiene per als seus espais

  • L’equip del Museu de Prehistòria de la Diputació de València prepara diverses accions per a ajustar-se a la propera reobertura del museu i dels seus espais de treball: sales d’exposicions, biblioteca, sales de reserva, etc.
Imagen
07/05/2020

El laboratori de restauració del Museu de Prehistòria estudia diversos protocols que encara s'hauran d'ajustar per a fer front a una especial neteja i higiene dels espais de treball comú. Així caldrà iniciar una especial desinfecció d'aquells útils de treball que siguen compartits o la rotació de treballadors en espais comuns de xicotetes dimensions, entre altres.

 

També revisar l'estanquitat de portes i finestres, fer un especial seguiment de la humitat ambiental i augmentar la vigilància de fongs en els magatzems. Són en general, mesures de sentit comú, però que caldrà acabar de protocol·litzar per a establir pautes més estrictes i assimilar-les al més ràpidament possible.

 

Com apunta la seua directora, Maria Jesús de Pedro, "davant d'una situació tan nova com excepcional, estem fent una exhaustiva autoavaluació. Volem ser vigilants amb les mesures recomanades i adaptar-les al nostre espai, però també aportar estratègies i maneres de fer que puguen ser compartides".

 

La biblioteca, un espai comú

 

La biblioteca del museu estudia formes per a continuar oferint el seu servei públic tractant de minimitzar la presència en sala; d'esta manera s'està estudiant totes les possibilitats per a facilitar aquells materials susceptibles de lliurar-se en formats digitals. També, per als futurs visitants a les sales d'investigació, caldrà adoptar mesures d'augment de l'espai entre usuaris, taules personalitzades, o fins i tot, es planteja deixar en quarantena aquells llibres que s'hagen utilitzat per a consulta.

 

En resum, mesures totes elles de nova implantació i que s'aniran perfeccionant i acoblant a les successives normatives que siguen d'aplicació per a les biblioteques i espais públics.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet