Versió per a imprimir

El Museu Reina Sofia exhibeix un quadre de Sempere patrimoni de la Diputació

  • L'obra de l'artista valencià, que no té títol, va ser cedida a la corporació provincial i forma part de la col·lecció Alfons Roig
  • La pinacoteca ha organitzat una retrospectiva sobre Eugenio Sempere que estarà oberta des d'aquest dimecres fins al 17 de setembre
Imagen
09/05/2018

Una obra pertanyent als fons artístics de la Diputació de València s'exhibeix des d'aquest dimecres en el Museu Nacional Reina Sofia, a Madrid. Es tracta d'un quadre, sense títol, que va ser cedit a la corporació provincial per Eusebio Sempere, autor sobre el qual la pinacoteca ha organitzat una retrospectiva. “És un orgull que un dels tresors del nostre patrimoni artístic, el de tots els valencians i les valencianes, isca de la província i tinga una difusió nacional i internacional”, apunta el president de la Diputació, Jorge Rodríguez.

 

El quadre està pintat amb la tècnica gouache sobre cartolina i forma part de la col·lecció Alfons Roig de la Diputació. Segons Pepe Ruíz, responsable de l'àrea d'Administració i Patrimoni, “és una antologia poc coneguda i la nostra intenció és acostar-la al públic, per això hem aprovat la cessió temporal d'aquest quadre al Reina Sofia”.

 

Eusebio Sempere (Onil, Alacant, 1923-1985) és un dels autors contemporanis més reconeguts a Espanya i un referent en l'art cinètic, inspirat en simular moviment. En 1983 li va ser concedit el Premi Príncep d'Astúries de les Arts i el Premi Alfons Roig de la Diputació de València.

 

L'exposició del Reina Sofia en la qual s'exhibeix la seua peça estarà oberta fins al 17 de setembre i reuneix al voltant de 170 obres seues com aquarel·les, collages, pintures i escultures, a més d'un apartat documental que abasta des de 1949 a principis de la dècada de 1980.

 

Patrimoni artístic de la Diputació

 

El quadre sense títol d'Eugenio Sempere és una de les més de 4.000 peces que atresora la corporació provincial. Una col·lecció, amb obres de Sorolla, Pinazo, Carmen Calvo, Miquel Navarro o Equipo Crónica, entre uns altres, per la qual ha apostat el nou equip de govern, encapçalat per Jorge Rodríguez, agrupant-la en una exposició itinerant cridada ‘Memòria de la Modernitat’.

 

La mostra, que exhibeix una selecció d'un centenar d'obres, es pot veure actualment en la Casa de la Marquesa de Gandia. Per allí, solament en el primer mes, han passat 5.000 persones. Si es tenen en compte les anteriors escales de l'exposició a Requena i Alzira, la xifra supera les 30.000 visites.

 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet