Versió per a imprimir

El Museu Valencià d’Etnologia dedicarà una mostra a la figura de Joan Francesc Mira

  • El museu de la Diputació retrà homenatge al seu fundador i un dels intel·lectuals valencians més distingits del nostre temps
Imagen
07/12/2016

El Museu Valencià d’Etnologia, depenent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, inaugurarà el 15 de desembre la mostra L'ofici d'observar i escriure,dedicada al fundador de la galeria i antropòleg valencià Joan Francesc Mira (València, 1939). Figura extraordinària per la seua versatilitat i incombustible producció acadèmica que el converteixen en un dels majors i més guardonats intel·lectuals del nostre temps.

 

«Escriure és la meua manera d'estar en el món. L'altra és la responsabilitat cívica». Sota aquestes premisses, amb les quals es defineix el mateix autor, l'exposició L'ofici d'observar i escriure, produïda pel mateix Museu Valencià d’Etnologia i la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València i comissariada per Beatriz Santamarina, professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, pretén retre homenatge a l'enorme llegat intel·lectual de Joan Francesc Mira.

 

L'ofici d'observar i escriureproposa un recorregut seqüencial i retrospectiu, a partir de quatre línies analítiques interconnectades. S’assisteix a les fites biogràfiques que han marcat aquesta personalitat carismàtica i polifacètica, per a passar a contextualitzar el treball etnogràfic i antropològic que, des dels anys seixanta i setanta, converteixen Mira en un dels pioners de l'antropologia de l'Estat espanyol.

 

En ple procés de transformació i desintegració de la societat rural valenciana, Mira va emprendre un ambiciós projecte per a salvaguardar un enorme llegat etnogràfic com a testimoni de la cultura material i immaterial del seu entorn. Projecte que va culminar amb la constitució del Museu d’Etnologia de València, l’any 1982.

 

Finalment, aquest recorregut aproximarà els visitants a la figura del Mira intel·lectual i compromès amb el país, ja que va defensar amb afany el projecte nacionalista d'identitat i reconeixement del País Valencià. Aquesta producció polièdrica ha donat lloc a un llistat inesgotable de publicacions en els més diferents registres.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet