Versió per a imprimir

El MuVIM atorga el ‘Reconeixement de la Cultura 2019’ a l’ajuntament de Titaguas

  • El Reconeixement de la Cultura 2019 que atorga l’Àrea de Cultura, a proposta del MuVIM, es lliurà al Teatre Municipal de Titaguas dissabte dia 9
  • Es tracta d’un guardó honorífic que arreplega l’estreta col·laboració entre el museu de la Diputació i el poble de Titaguas, cuna del botànic Simón de Rojas Clemente, al qual se li preveu dedicar un espai cultural com a centre associat del MuVIM
Imagen
11/02/2019

El passat dissabte, 9 de febrer, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, va lliurar el seu ‘Reconeixement de la Cultura 2019’ a l’ajuntament de Titaguas, en un acte celebrat al Teatre Municipal de Titaguas que va comptar amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, i del director del MuVIM, Rafael Company. L’acte comptà amb una representació dels treballadors i treballadores del museu. També l’alcalde del municipi, Ramiro Ribera, que va ser l’encarregat d’arreplegar el guardó, dissenyat per Artur Heras, en una gala en la qual es va comptar amb l’actuació musical de la ‘Borriana Big Band’.

 

El Reconeixement de la Cultura 2019 del MuVIM es lliura a l’Ajuntament de Titaguas atesa la relació de col·laboració que existeix entre les dos institucions, basada en la figura del titagüenc Simón de Rojas Clemente, personatge clau de la Il·lustració i del primer liberalisme valencià. Es tracta d’un projecte ja en marxa que convertirà l’antiga Casa del Tio Florencio, ara coneguda com «La Casa de las Luces» de Titaguas en un espai cultural, associat al MuVIM i dedicat  a la interpretació i difusió de l’obra de l’insigne botànic.

 

«La Casa de las Luces» es una construcció de mitjans del segle XVIII, de gran valor històric i etnològic, que ajudarà a enriquir la vida cultural del poble, així com a revitalitzar un turisme de qualitat, el qual redundarà en el desenvolupament i benestar de tota la comarca de La Serranía.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet